Βιογραφικά του Δ.Σ. της ΕΣΟΑ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΘΗΤΕΙΑ 2010 – 2011

ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΖΑΚ ΡΟΓΚ

Πρόεδρος της ΔΟΕ. Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΟΑ, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της WOA.
Είναι ο 8ος κατά σειρά Πρόεδρος της ΔΟΕ, διαδεχθείς το 2001 τον τότε Πρόεδρο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ.
Γεννήθηκε το 1942 στην πόλη Γκεντ του Βελγίου. Παντρεμένος με 2 παιδιά. Ορθοπεδικός – Χειρουργός.
Μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων του Μέξικο (1968) Μονάχου – Κιέλου (1972) και Μόντρεαλ (1976) στα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας, ενώ έπαιξε και στην Εθνική Ομάδα Ράγκμπυ του Βελγίου.
Διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΕ του Βελγίου (1989 – 1992) και της Ένωσης των ΟΕ Ευρώπης (1989 – 2001). Έγινε μέλος της ΔΟΕ το 1991 και εξελέγη στην ΕΕ το 1994. Η θητεία του ως Προέδρου της ΔΟΕ λήγει το 2013 χωρίς δικαίωμα επανεκλογής.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ

Πρόεδρος της ΕΟΕ. Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΟΑ, σύμφωνα με τις καταστατικές διατάξεις της WOA.
Είναι ο 21ος κατά σειρά Πρόεδρος της ΕΟΕ, διαδεχθείς το 2009 τον Πρόεδρο Μίνωα Κυριακού.
Γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Το 1978 απέκτησε πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1979 μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων INSEAD Γαλλίας. Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΧΑΕ.
Βαλκανιονίκης στη Κολύμβηση, μετείχε με την Εθνική Πόλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μόσχας (1980) και Λος Άντζελες (1984) ενώ ήταν αρχηγός της Αποστολής το 1996 (Ατλάντα). Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των Ολυμπιακών Αγώνων του ΥΠΠΟ και City Manager στην Αθήνα (2004). Διετέλεσε επίσης Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Bulgarian Post Bank κ.λ.π.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ

Πρόεδρος της ΕΣΟΑ για 5η στη συνέχεια θητεία. Προϋπήρξε Αντιπρόεδρος ενώ το 1987 ήταν ιδρυτικό Μέλος ανάμεσα στους 65 των 12 αθλημάτων που υπέγραψαν το Καταστατικό του Γεωργίου Βήχου. Ταυτόχρονα συνεχίζει τον αθλητισμό επιπέδου με σκάφη ανοικτής θαλάσσης όπου διακρίνεται στις ανά τον κόσμο αναμετρήσεις διεκδικών ακόμη και την κορυφή. Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Θεωρείται ένας άριστος ειδικός της τεχνικής και των κανονισμών του αθλήματος. Έχει 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1968, 1972)

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΪΜΗΣ

Διετέλεσε Πρόεδρος και παραμένει Αντιπρόεδρος για πολλές θητείες. Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας το 1960 στη Νάπολη με το σκάφος «Νηρεύς» της κατηγορίας «Ντράγκον», με κυβερνήτη τον (τότε) διάδοχο Κωνσταντίνο και έτερο μέλος του πληρώματος τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου. Μετείχε επίσης στην ίδια κατηγορία σκαφών το 1964 στο Τόκιο με τους Οδ. Εσκιτζόγλου – Θ. Μαγουλά όπου κατετάγησαν 8οι και το 1968 στο Μέξικο με τους Οδ. Εσκιτζόγλου – Α. Βογιατζή που κατέλαβαν την 15η θέση. Επιτυχημένος επιχειρηματίας παραμένει πάντα κοντά στη θάλασσα και τον Πειραιά, όπου γεννήθηκε το 1937.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΑΣ

Εξελέγη (για πρώτη φορά το 2010) με ισχυρή πλειοψηφία και κατέλαβε τη θέση ενός εκ των Αντιπροέδρων της ΕΣΟΑ. Εκπροσωπεί το Μπάσκετ στο Διοικητικό Συμβούλιο καθώς μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων της Ατλάντα το 1996. Ήταν η β’ συμμετοχή της Εθνικής μας Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες (η πρώτη ήταν το 1952) και αυτή τη φορά επιτύχαμε τη μεγάλη διάκριση να καταταγούμε 5οι. Ο Δήμαρχος Πειραιά κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, πρωτόπαιξε Μπάσκετ στον ΠΑΟΚ, ενώ το 1996 αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό.

ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Αντιπρόεδρος μετά τις τελευταίες αρχαιρεσίες της 11/01/2010. Από τα ελάχιστα μέλη του Δ.Σ που συνεχίζουν να ασχολούνται σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Όχι γιατί η Ιστιοπλοΐα δεν έχει ηλικία (όπως η Ιππασία, η Σκοποβολή ή το Γκολφ) αλλά διότι είναι πολύ νέα και με δυνατότητες και άλλων ολυμπιακών επιδιώξεων. Έχει ήδη 3 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2000 – 2004 – 2008) με ένα ολόχρυσο Ολυμπιακό Μετάλλιο, αλλά συνεχίζει την πορεία της για το Λονδίνο το 2012 και βλέπουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΗΟΣ

Αντιπρόεδρος επανεκλεγόμενος συνεχώς. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1946. Πολίστας και Κολυμβητής του ΟΣΦΠ, μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων το 1968 και το 1972, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης. Στο Μόναχο σε 8 αγώνες σημείωσε 20 γκολ και βοήθησε την ομάδα μας να καταλάβει τη 14η θέση στη γενική κατάταξη. Στο Μέξικο, την επόμενη τετραετία στους 4 προκριματικούς αγώνες σημείωσε 4 τέρματα. Θεωρείται από τους ισχυρότερους σκόρερς μας (μαζί με τους Σταθάκη, Σελετόπουλο και Αφρουδάκη). Αρχηγός της Ομάδας Κολύμβησης το 1992 στη Βαρκελώνη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΚΟΦ. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, με Γραφείο στον Πειραιά, ειδικεύεται στα ναυτιλιακά θέματα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΣΕΛΛΟΣ

Αντιπρόεδρος για 2η θητεία. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960 στη Ρώμη και το 1964 στο Τόκιο, όπου ήταν και σημαιοφόρος της μικρής Αποστολής. Επίσης 2 φορές ήταν Α΄ Λαμπαδηδρόμος στην Αρχαία Ολυμπία. Από έφηβος ασχολήθηκε με τα σύνθετα αγωνίσματα. Κατέκτησε πανελλήνια νίκη στα 110μ. Εμπόδια, το Ύψος και το Δέκαθλο. Προέρχεται από αθλητική οικογένεια με τον πατέρα του άριστο αθλητή, όπως και ο γιος του πρωταθλητής εφήβων στο ύψος. Διετέλεσε Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ενώ τώρα ασχολείται με τη συγκέντρωση και συγγραφή αναμνήσεων. Του έχει απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικος.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

Ιδρυτικό Μέλος της ΕΣΟΑ και Γενικός Γραμματέας διεκδικών την ισοβιότητα καθώς κρατά το πόστο αυτό και στους 2 τελευταίους Προέδρους του Σωματείου, δηλαδή ένα διάστημα δυο περίπου δεκαετιών. Ασφαλώς ο χειρισμός του γραπτού λόγου με επαγγελματική εμπειρία και η μεγάλη γνώση στα διοικητικά δρώμενα παίζουν το ρόλο τους. Προέρχεται από τη Σκοποβολή με ισχυρές ρίζες όμως στο Στίβο, την Άρση Βαρών και τα πλούσια στοιχεία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες με 11 παρουσίες από το 1960 μέχρι το 2004.

ΤΑΜΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΓΕΒΕΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ταμίας, επί σειρά ετών στο πόστο αυτό. Μετείχε, ως πολίστας του Εθνικού Πειραιώς, στις Ολυμπιακές Αποστολές 1968 (Μέξικο) και 1972 (Μόναχο). Στο Μέξικο κατέλαβαν τότε τη 14η θέση μετά 8 αγώνες και 3 δικά του γκολ. Ακολούθως στο Μόναχο είχε με την εθνική υδατοσφαίρισης μόνο 4 προκριματικούς αγώνες και 1 γκολ. Με την τότε θρυλική ομάδα Πόλο του Εθνικού Πειραιά είχε κατακτήσει αμέτρητες νίκες και τίτλους. Χημικός – Μηχανικός (μέλος του Τ.Ε.Ε) παρά το φόρτο εργασίας του εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να δείχνει ενδιαφέρον τόσο για την ΕΣΟΑ, όσο και τον Εθνικό Πειραιώς.

ΜΕΛΗ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για 3η θητεία. Γόνος αθλητικής και Παναθηναϊκής οικογένειας, μεγάλωσε στο γήπεδο της Λεωφόρου. Ο παππούς του (έφερε το ίδιο όνομα) ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών και ο πατέρας του διαιτητής. Ό ίδιος ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στη Ξιφασκία (από τη μεγάλη σχολή του Ξενοφώντα Χατζησαράντου) και μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 τόσο στο Ξίφος Ασκήσεως, όσο και το Ξίφος Μονομαχίας. Ακολούθησε τη νομική επιστήμη με ειδίκευση στα ναυτιλιακά, αλλά και τραπεζικούς στόχους. Δημιούργησε μια πληθώρα επιχειρήσεων με πυρήνα την καλώς γνωστή MIG.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για 4η θητεία. Χρυσός Ολυμπιονίκης το 1996 στην κατηγορία «Μιστράλ» της Ιστιοπλοΐας, στη δύσκολη θάλασσα της Σαβάνα, το επίνειο της Ατλάντα (της Τζώρτζια των ΗΠΑ). Την ίδια χρονιά αναδείχθηκε και παγκόσμιος πρωταθλητής. Η αφοσίωσή του στην ιστιοσανίδα και στα θέματα διατροφής και μελέτης των ανέμων τον κάνει μοναδικό. Η συμμετοχή του αυτή ήταν η 2η. Το 1992 στη Βαρκελώνη είχε καταταγεί 9ος. Το 2000 στο Σίδνεϋ κατετάγη 6ος ενώ το 2004, πάντα στα «Μιστράλ» στο Σαρωνικό κατέκτησε το Αργυρό μετάλλιο. Τα χρόνια περνούν αλλά η αφοσίωση του Νίκου παραμένει σταθερή.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε το 1930 στη Θεσσαλονίκη και είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΣΟΑ. Υπήρξε ο θρυλικός πρώτος νικητής σε 7 διαδοχικούς Βαλκανικούς Αγώνες στηπλ, με 2 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς αγώνες (1956 και 1960). Αναδείχθηκε 18 φορές πρωταθλητής Ελλάδος, στο διάστημα των ετών 1954 – 1964. 11 φορές στα 300 στηπλ και 7 φορές στα 5.000μ. Τα τότε ρεκόρ του εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα. Ποτέ δεν απομακρύνθηκε από τα ενδιαφέροντά του για το Στίβο και την ΑΕΚ, όπου πάντα προσφέρει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣΩΡΟΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στη Κέρκυρα το 1947. Γράφτηκε στον Κερκυραϊκό Γ.Σ όπου και παρέμεινε σε όλη του τη σταδιοδρομία. Διαδέχθηκε το Γιώργο Παπαβασιλείου στα 3.000μ. στηπλ με 9 βαλκανικές νίκες. Το 1972 στο Μόναχο τερμάτισε 8ος με επίδοση 8.41.0. Ακολούθησε εκπαιδευτική καριέρα και έγινε πανεπιστημιακός καθηγητής. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βετεράνων Αθλητών Στίβου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΤΕΑΣ

Μέλος του Δ.Σ για 4η στη συνέχεια θητεία. Γεννήθηκε το 1954 και αγωνίσθηκε το 1976 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ στο Άλμα επί Κοντώ. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία και αγάπησε το επί κοντώ, διότι στην περίοδο της εφηβείας του η Ελλάδα διεθνώς κυριαρχούσε, αρχικά με τον Ρουμπάνη και στη συνέχεια με τον Παπανικολάου κ.λ.π. Σε ηλικία 16 ετών το 1970 πήδησε 4,12 και ήταν ο καλύτερος της ηλικίας του, ενώ υπήρχαν συνολικά 7 έφηβοι πάνω από 3,90 με το Σύλλογο του ΠΑΟ να έχει, μόνο αυτός 13 κονταρίστες πάνω από τα 3,90. εν τούτοις με το πείσμα και την αφοσίωσή του το 1976 κατόρθωσε να ξεπεράσει όλους τους αντιπάλους του και να μεταβεί στο Μόντρεαλ όπου πήδησε 5μ.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στο Κινούμενο Στόχο. Πρωταθλητής Ελλάδος παιδιόθεν με 2 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες (1991 και 1993) στο Πιστόλι Ακριβείας από 50μ. Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, του ΠΣΑΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποτέ δεν αποχωρίστηκε τους αγώνες, ενώ προσφέρει και τις υπηρεσίες του ως έφορος του ΠΑΟ. Συνεχίζει να κάνει πρωταθλητισμό μετά από 35 χρόνια αφοσίωσης.

ΗΛΙΑΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ

Μέλος του Δ.Σ εδώ και πολλές θητείες, με παρουσία και διάθεση συμμετοχής. Έλαβε μέρος το 1952 στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου. Ήταν μια συμμετοχή με καθυστέρηση 32 ετών από το 1920 στην Αμβέρσα όπου ακούσθηκαν τα μεγάλα ονόματα των Ανδριανόπουλου, Καλαφάτη, Νικολαϊδη. Μετά το 1952 με τους Εμμανουηλίδη, Λινοξυλάκη, Κοτρίδη, Δαρίβα, Μουράτη, Πετζαρόπουλου, Δελαβίνια ήρθε τέλος το 2004 με τους Σαλπιγγίδη, Βύντρα, Σηφάκη, Στολτίδη, Νεμπεγλέρα, Αμπάρη, Αγρίτη, Φωτάκη κ.λ.π.

ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στη Καρδίτσα το 1973 και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2000 στο Σίδνεϋ στην Ελληνορωμαϊκή Πάλη στα 97 κ. και το 2004 στην Αθήνα στα 96 κ. Στο Σίδνεϋ κατετάγη 4ος ενώ έχει μια σειρά από διακρίσεις και σε άλλους διεθνείς αγώνες όπως: 3ος στο Παγκόσμιο νέων το 1993, 3ος στο Ευρωπαϊκό του 1997, 3ος στους Μεσογειακούς στη Τυνησία το 2001. Σεμνός αλλά πεισματάρης αγωνίζεται για τα κοινά και για την Ελληνική Πάλη. Πιστεύει ότι μπορούμε να επανέλθουμε στην αίγλη του παρελθόντος με τα πολλά Ολυμπιακά μετάλλια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΠΟΣ

Μέλος του Δ.Σ επί πολλές θητείες. Με δυο συμμετοχές στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1964 – 1968). Εκπροσωπεί τα χειμερινά σπορ στην ΕΣΟΑ. Διπλωματούχος της Αυστριακής Σχολής Σκι στο Καπρούν, της σχολής αλπινιστών του γερμανικού στρατού στο Γκάρμιν – Πάρτεν Κίρχε και της σχολής διαβίωσης του ελβετικού στρατού στο Άντερματ. Διευθυντής της σχολής σκι Πάππος – Μπαλντούμης, δραστηριοποιείται τώρα ως επιχειρηματίας στον Παρνασσό, όπου το 1983 διέσωσε βέλγο τουρίστα τιμηθείς από την Ακαδημία Αθηνών.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Μέλος του Δ.Σ για 3η θητεία. Γεννήθηκε το 1939 και αγωνίσθηκε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο το 1964 ως μέλος της μικρής ομάδας των 5 (μόνον) αθλητών. Οι άλλοι 4 ήσαν οι Δ. Μαγκλάρας, Γ. Τσακανίκας, Γ. Μαρσέλλος και Χρ. Παπανικολάου. Επιλέγηκε διότι τη χρονιά εκείνη κατέρριψε το ρεκόρ του ακοντισμού με 77.30. Παρέμεινε ακατάρριπτο για μια δεκαετία περίπου. Στο πανελλήνιο γνωστός έγινε ιδιαίτερα όταν ως λαμπαδηδρόμος παρέμεινε στην πορεία του παρ’ όλον ότι οι φλόγες της δάδας από τεχνικό σφάλμα κατάκαιγαν το δεξί χέρι του.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στη Κρήτη το 1960, αλλά διέπρεψε στην ομάδα Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού. Έλαβε μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες. 1980 (Μόσχα), 1984 (Λος Άντζελες) και 1988 (Σεούλ). Μόνο οι πολίστες Μαυρωτάς, Γιαννόπουλος, Καϊάφας και Λούδης έχουν περισσότερες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η προσφορά του Άρη Κεφαλογιάννη στην Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι τη τελευταία διετία είναι επίσημος Χορηγός με την εταιρεία του τροφίμων «ΓΑΙΑ», γεγονός εκτιμούμενο ιδιαίτερα από όλους τους Olympians.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για 2η θητεία. Έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες των διοργανώσεων 1988, 1992 και 1996 με 22 συμμετοχές σε αγώνες. Μόνο 4 πολίστες (όλων των εποχών) έχουν περισσότερες παρουσίες σε διοργανώσεις ή συμμετοχές σε Ολυμπιακές αναμετρήσεις. Το 1988 στη Σεούλ (Ν. Κορέα) με την Εθνική Ομάδα, μετά από 7 αγώνες κατέλαβαν την 9η θέση. Το 1992 στη Βαρκελώνη (Ισπανία) κατετάγησαν 10οι, μετά 7 αγώνες επίσης, ενώ το 1996 στην Ατλάντα των ΗΠΑ μετά από 8 αγώνες η Εθνική μας κατετάγη 6η.

ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1984 και ακολούθησε με πολύ αγάπη τη ρυθμική γυμναστική σε όλες τις εκφάνσεις της. Ήταν μέλος του ίδιου team με την Κλέλια Πανταζή και τις άλλες «μικρές» στην κατάκτηση του Μεταλλίου το 2000 στην Αυστραλία, όπου ήρθαν πρώτες στα προκριματικά με 39.400 β για να περάσουν θριαμβευτικά στο τελικό. Σήμερα σπουδάζει με ιδιαίτερη έφεση την ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ εντυπωσιάζει με το ενδιαφέρον της για τα κοινά και με σημαντικές παρουσίες στις Συνόδους της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΥ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου . Γεννήθηκε το 1947 στην Αθήνα και για μια ατελείωτη σειρά ετών ήταν πρωταθλητής Ελλάδος στην Άρση Βαρών, αγωνιζόμενος κυρίως στην κατηγορία των 75 κιλών. Αγωνίσθηκε το 1972 στο Μόναχο, όπου κατετάγη 12ος με σύνολο 430 κ. Εκπροσωπούσε πάντα τα χρώματα του Ολυμπιακού ή της Αστυνομίας Πόλεων. Ο γιος του Χρήστος πιστά τον ακολούθησε με δυο συμμετοχές στο ίδιο Σπορ. Το 1996 στην Ατλάντα στα 70 κ. και το 2000 στο Σίδνεϋ στα 85 κ. όπου κατετάγη 11ος . Προπονητής ο πατέρας του.

ΚΛΕΛΙΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Το μικρότερο σε ηλικία Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985, κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο το 2000 στο Σίδνεϋ με την Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ στην πρώτη της συμμετοχή. Τη λαμπερή εκείνη ομάδα εκτός από την Κλέλια αποτελούσαν και οι μικρές Καρυάμη, Αϊνδινλή, Γεωργάτου, Πολλάτου και Χριστοδούλου. Να θυμηθούμε την κατάταξη: 1) Ρωσία 39.500, 2) Λευκορωσία 39.500, 3) Ελλάς 39.283, 4) Γερμανία 38.899, 5) Ιαπωνία 38.850, 6) Ιταλία 38.483. Σήμερα η Κλέλια προσφέρει τις υπηρεσίες της ως καθηγήτρια Γυμναστικής.

ΦΑΝΗ ΨΑΘΑ

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και αγωνίζεται στη Πάλη με τα χρώματα του Άτλαντα Καλλιθέας. Το 2000 στο Σίδνεϋ ήταν υπεύθυνη προπονητριών ενώ το 2004 αγωνίσθηκε στην Αθήνα στα 48 κιλά. Αναδείχθηκε 4η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στις ΗΠΑ το 2003. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στη Πάλη, ενώ φοιτά και στη Νομική Σχολή. Είναι επίσης προπονήτρια Τζούντο, διαιτητής Πάλης και ναυαγοσώστης.

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΛΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καθιερωμένος πλέον ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής. Το τυπικό του χαρακτήρα του και η ευθυκρισία του, ιδιότητες που (ίσως) αποκτήθηκαν ή βελτιώθηκαν από τη θητεία ως διεθνής κριτής Σκοποβολής, τον επέβαλαν. Ιδρυτικό Μέλος της ΕΣΟΑ, αποτελεί έναν από τους 65 δημιουργούς της που εξακολουθούν να προσφέρουν με σοβαρότητα και συνέπεια. Πρωταθλητής από τα πρώτα του βήματα στη ΣΣΕ χάραξε μια πολυσήμαντη τροχιά στην αθλητική (και όχι μόνο) κοινωνία. Έχει τρεις συνεχείς συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1960, 1964, 1968).

ΕΥΛΑΜΠΙΟΣ ΜΑΝΘΟΣ

Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής. Γεννήθηκε το 1934 και είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΣΟΑ, αλλά για πρώτη φορά μετέχει στην Ελεγκτική Επιτροπή. Έχει λάβει μέρος 4 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες: 1964 (Τόκιο), 1968 (Μέξικο), 1972 (Μόναχο), 1976 (Μόντρεαλ). Βασικά το αγώνισμά του ήταν αυτό του Τυφεκίου Ακριβείας από τη στάση του «Πρηνηδόν», όπου έχει ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ με 600/600 και έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στο Φοίνιξ της Αριζόνας. Υπήρξε Αξιωματικός των Δυνάμεων Καταδρομών και των ειδικών δυνάμεων του Στρατού. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, επίσης πρωταθλητές Σκοποβολής.

ΕΦΗ ΣΦΥΡΗ

Σταθερά μέλος της Διοίκησης της ΕΣΟΑ. Όχι μόνο αυτό. Έλαβε την υποτροφία της Ένωσής μας που προσφέρεται στους Έλληνες Olympians και ακολουθεί μεταπτυχιακό στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αγ. Παρασκευής. Γεννήθηκε το 1971 στο Πειραιά όπου από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Το 2001 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έλαβε μέρος 2 φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Μπητς Βόλεϊ. Το 2000 και το 2004, πάντα δίδυμο με τη Βάσω Καραντάσιου. Στο Σίδνεϋ καταλάβανε τη 17η θέση, ενώ στην Αθήνα την 9η.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ

ΑΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Μόνιμα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δ.Σ ή την Ε.Ε. γεννήθηκε το 1951 και μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας το 1980 στα 20.000 βάδην όπου τερμάτισε 15ος, με χρόνο 1 ώρα 36,53,4. Στους ίδιους αγώνες ο μικρότερος αδελφός του Χρήστος (γενν. Το 1953) αγωνίσθηκε στα 50.000μ. βάδην όπου με επίδοση 4 ωρών 24,36,0 τερμάτισε 12ος . Οι αφοι Καραγιώργοι συνθέτουν τη νεώτερη ιστορία του ελληνικού Βάδην. Άρχισαν τους αγώνες ως νεαροί έφηβοι το β’ ήμισυ της δεκαετίας του ’60, κατέρριψαν κάθε μορφής ρεκόρ και συνεχίζουν απτόητοι 50 χρόνια μετά ως προπονητές νέων και παλαιών, ως εκδότες περιοδικών του βάδην, ως ηγέτες κ.λ.π.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ

Ειδική Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι εν ενεργεία αθλήτρια της Πάλης του Συλλόγου ΑΤΛΑΣ Καλλιθέας. Μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών το 2004, ενώ το 2003 ανεδείχθη 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των ΗΠΑ στα 67. Είναι επίσης Μεσογειονίκης το 2001 στη Τυνησία. Είναι Πτυχιούχος των ΤΕΦΑΑ, ενώ έχει πολλά ενδιαφέροντα με τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΛΑΣ

Ειδικός Σύμβουλος. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. έγγαμος με 2 παιδιά. Από το 1946 έχει μια αδιάσπαστη δραστηριότητα στο Μπάσκετ, ως παίκτης, μέλος του Παναθηναϊκού αρχικά και της Εθνικής Ομάδας στη συνέχεια. Το 1960 άρχισε την προπονητική του καριέρα στον ΠΑΟ, κατακτήσας το πρωτάθλημα. Ακολούθως το 1968 ως προπονητής της ΑΕΚ κατέκτησε και τον Ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι μέλος του ΠΑΟ και διεθνής προπονητής FIBA.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΡΑΝΤΟΣ

Ειδικός Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και μετείχε το 1972 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου στη Ξιφασκία στο αγώνισμα «Σάμπρ», με τον Ανδρέα Βγενόπουλο (γενν. το 1953) να μετέχει στο «Φλερέ» του ίδιου αθλήματος. Αμφότεροι εκκολάφθηκαν στη μεγάλη σχολή Ξιφασκίας του ΠΑΟ, με ηγέτη το Δικηγόρο Ξενοφώντα Χατζησαράντο, δημιουργό της οικογενειακής δυναστείας. Ο Ιωάννης Χατζησαράντος είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Παλαιμάχων Πρωταθλητών του ΠΑΟ.