Η παράδοση της Φλόγας για το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας


Την Πέμπτη 20/1/2011 στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Αφής και της Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή για το Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας που θα γίνει στο Λίμπερετς της Τσεχίας.

Την παράδοση της Φλόγας έκανε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος τόνισε μεταξύ των άλλων τη σημασία αυτών των αγώνων Χειμερινών Σπορ, οι οποίοι τελούν υπό την αιγίδα της ΔΟΕ. Ο Τσέχος Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Roman Kumpost όταν παρέλαβε τη Φλόγα σημείωσε ότι για πρώτη φορά η Τσεχία υποδέχεται τη Φλόγα ενώ τους Αγώνες θα παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Δρ Jacques Rogge.

Πρώτη Λαμπαδηδρόμος ήταν η Ναταλία Παπαϊωάννου (ΕΟΣ Αθηνών, γεν. το 1992). Πρωθιέρεια η Ινώ Μενεγάκη, η οποία ήταν Εστιάδα στην τελετή Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Σγκαπούρη το 2010 χορογράφος δε η Άρτεμις Ιγνατίου.

Ως εκπρόσωποι των Ελλήνων Olympians παραστήκανε ο εκ των Αντιπροέδρων Γιάννης Παληός και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιβέρης.