Ο Επίτιμος Πρόεδρος Της ΕΣΟΑ Σπύρος Καπράλος Πρόεδρος Των Αγώνων Μπακού


Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΟΑ, Olympian ο ίδιος και Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, εξελέγη Πρόεδρος και της Συντονιστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων του 2015. Θα γίνουν στο Μπακού, Πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, στο διάστημα 12 έως 28 Ιουνίου.

Οι Αγώνες αυτοί αποτελούν υλοποίηση της ιδέας των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης και θα περιλαμβάνουν 18 Αθλήματα.

Ήδη ο Σπύρος Καπράλος επισκέφθηκε τις πρόσφατα ολοκληρωθείσες εγκαταστάσεις στο Μπακού και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επιτυχή έναρξη της διοργάνωσης.

Το Αζερμπαϊτζάν με τη μισή περίπου έκταση της Ελλάδος βρίσκεται ανάμεσα στον Μικρό και Μεγάλο Καύκασο. Σύνορα έχει με Ρωσία, Γεωργία, Αρμενία και Ιράν. Με 8 περίπου εκατομμύρια κατοίκους – το 85% των οποίων είναι Αζέροι – και 2 εκατομμύρια να κατοικούν στο Μπακού, επί της Κασπίας Θάλασσας, θεωρείται ως μια από τις πλούσιες χώρες του πλανήτη λόγω των τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της περιοχής.

Υπολογίζεται ότι στους Αγώνες θα λάβουν μέρος περί τους 5.500 αθλητές από τις 49 χώρες της Ευρώπης, στα εξής Αθλήματα: Κολύμβηση, Γυμναστική, Πυγμαχία, Τζούντο, Καράτε, Ποδηλασία, Πάλη, Τρίαθλο, Ξιφασκία, Πινγκ – Πονγκ, Τοξοβολία, Μπάντμιντον, Μπάσκετ (3Χ3), Βόλεϊ, Μπιτς Σόκερ, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να περιληφθεί και ο Στίβος.