Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος τίμησε την πίτα των Ελλήνων Olympians

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος η πρωτοχρονιάτικη εορτή της Πίτας.

Η ετήσια εορτή, παρουσία σημαντικών Ελλήνων Olympians, όπως άλλωστε είναι και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΟΕ με τη διπλή συμμετοχή του στο Πόλο, έγινε με ευγενική συνεισφορά του Αντιπροέδρου της ΕΣΟΑ και Χρυσού Ολυμπιονίκη Γιώργου Ζαΐμη.

Τα παρευρισκόμενα μέλη της Ένωσης χαιρέτησε εγκάρδια ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ενώ εκ μέρους του Προεδρείου της ΕΣΟΑ μίλησε ο Αντιπρόεδρος και παλαιός Πρόεδρος της ΕΚΟΦ Γιάννης Παληός.

Την Πίτα έκοψαν από κοινού ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και ο έτερος Αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ Γιώργος Μαρσέλλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ. Τυχερός του νομίσματος ήταν ο Αναπληρωτής Ταμίας του Δ.Σ Διονύσης Λιβέρης.

Από τους πολλούς και σημαντικούς Olympians που παραστήκανε στο κόψιμο της πίτας και τη μικρή δεξίωση που ακολούθησε, θα πρέπει να σταθούμε σε 2 – 3 χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Στην παρουσία της Νίκης Μπακογιάννη, η οποία είναι ιδιαίτερα φειδωλή στις εμφανίσεις της. Η Νίκη το 1996 στην Ατλάντα κατέκτησε το Αργυρό Μετάλλιο στο ύψος με 2.03. Επίδοση που αποτελούσε Πανελλήνιο ρεκόρ. Αυτό παραμένει ακόμη και σήμερα όπως επίσης και το αντίστοιχο δικό της Κλειστού Στίβου με 1.96.

Στην παρουσία της 7ης στο Σόφτμπολ των Αγώνων του 2004, Κατερίνας Κουτούγκου, η οποία σπουδάζει με δική μας υποτροφία στο Αμερικάνικο Κολέγιο Αγίας Παρασκευής. Η Κατερίνα μάλιστα διαβίβασε επίσημα μέσω ΕΟΕ και ΕΣΟΑ τις ευχαριστίες της προς τους Χορηγούς των Ελλήνων Olympians κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο και Ευάγγελο Μαρινάκη, για τη δυνατότητα που της παρέχουν να επεκτείνει τις σπουδές της.

Στην παρουσία της Γυμνάστριας Κατερίνας Μαμούτη, η οποία ήρθε αποκλειστικά για την εκδήλωση της Πίτας από την Κρήτη, όπου εργάζεται και έφυγε την ίδια ημέρα. Η Μαμούτη το 1996 στην Ατλάντα ήταν μόλις 15 ετών και η μικρότερη της Αποστολής.

Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ

( Στο στιγμιότυπο της φωτογραφίας διακρίνονται από αριστερά προς τα δεξιά: ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΟΑ Γιάννης Παληός, ο έτερος Αντιπρόεδρος Γιώργος Μαρσέλλος επί το έργον, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Λιβέρης )