Πενήντα Χρόνια Ολυμπιακή Ακαδημία


Παρουσία του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Λόφο της Πνύκας η θαυμάσια πολιτιστική εκδήλωση έναρξης της Συνόδου 2011 της Ολυμπιακής Ακαδημίας, αλλά και της συμπλήρωσης 50 ετών από την έναρξη λειτουργίας της.

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και αρχική έδρα την Αθήνα και την Αρχαία Ολυμπία, η Διεθνής Ακαδημία δημιουργήθηκε, σε πανεπιστημιακό επίπεδο για την προώθηση του γνήσιου Ολυμπιακού Πνεύματος στα ανώτατα αθλητικά κλιμάκια.

Σήμερα – όπως ιδιαίτερα τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ – υπάρχουν περισσότερες από 100 Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες, οι οποίες προετοιμάζουν και γαλουχούν τους νέους στο Ολυμπιακά νάματα.

Την έναρξη των εργασιών της 51ης Συνόδου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος προηγούμενα τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κ. Ισίδωρο Κούβελο, για την μέχρι τώρα μεγάλη προσφορά της ΕΟΕ προς τη ΔΟΑ.

Η εκδήλωση άρχισε με τον Ολυμπιακό Ύμνο από τη Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας και έκλεισε με το κονσέρτο από την κρατική ορχήστρα και την Έλλη Πασπαλά σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη – Μίκη Θεοδωράκη, υπό την διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.