Σε 8 Αθλήματα Ελπίζουμε Από Τα 18 Του Λονδίνου


Μετέχουμε στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου σε 18 Αθλήματα, μέχρι στιγμής. Ίσως προστεθούν Μπάσκετ, Τένις και Τοξοβολία.

Από τα 18 αυτά Σπορ ελπίδα διάκρισης έχουμε στα 8. Η διάκριση εμπεριέχει την έννοια του Μεταλλίου ή την είσοδο στην τελική 8άδα.

Τα δυνατά σπορ μας, κατά σειρά και κατά «κρίση αγαθού ανδρός» είναι τα εξής:
Κωπηλασία – Κανόε, Γυμναστική, Στίβος, Τάε – Κβο – Ντο, Υγρός Στίβος (γενικά), Τζούντο, Ιστιοπλοΐα, Σκοποβολή.
Ας τα δούμε περισσότερο αναλυτικά με βάση την ιστορία τους, αλλά κυρίως και το παρόν τους.

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ – ΚΑΝΟΕ – ΚΑΓΙΑΚ: (Συμμετοχή 11 αθλητών).
Η ιστορία είναι τριών αιώνων, αλλά το παρόν περισσότερο δυναμικό. Οι δυο αθλήτριές μας στο διπλό Σκιφ ελαφρών βαρών και οι δυο αθλητές μας στο ίδιο αγώνισμα έχουν τίτλους να επιδείξουν. Αλλά τουτ’ αυτό ισχύει και στις ανδρικές, δίκωπο και τετράκωπο. Θα αποτελέσει ατυχία εάν δεν κατακτήσουμε κάποια Μετάλλια στα νερά του Ήτον Ντόρνεϋ (40 χιλμ. Από το Λονδίνο).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: (συμμετοχή 9 αθλητών).
Ο Βασίλης Τσολακίδης και ο παλαίμαχος (!) Βλάσης Μάρας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Έχουν έτσι μια πρωτοπορία έναντι των γυναικών από τις οποίες οι 6 αποτελούν το «Ανσάμπλ».

ΣΤΙΒΟΣ: (Συμμετοχή 26 αθλητών).
Ο κλασσικός αθλητισμός κυριαρχεί στην ιστορία και την καρδιά μας, αλλά από τις 14 αθλήτριες και τους 12 αθλητές (μέχρι στιγμής) ελάχιστοι έχουν τις επιδόσεις που θα τους φθάσουν ψηλά. Να ξεχωρίσει κανείς τον Δημήτρη Χονδροκούκη με τον συναγωνισμό του Κώστα Μπανιώτη στο ύψος, τον «επιστήμονα» των εμποδίων Περικλή Ιακωβάκη και μια από τις 3 αθλήτριες του τριπλού άλματος.

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ: (Συμμετοχή με έναν αθλητή).
Ο Σημαιοφόρος μας Αλέξανδρος Νικολαΐδης, με Αργυρά Μετάλλια στην κατηγορία +80,τόσο το 2008, όσο και το 2004 είναι από τα φαβορί, παρά την ηλικία του, στη σκληρή μάχη των πολλών αναμετρήσεων.

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ: (Συμμετοχή 27 αθλητές).
Τα Σπορ που περικλείονται στον (ελληνικό) Υγρό Στίβο είναι τα εξής: Κολύμβηση, Συγχρονισμένη, Καταδύσεις και Πόλο (Ανδρών).
Το Πόλο στηρίζεται στην μακροχρόνια παράδοσή του και στην μεγάλη πείρα των αθλητών του, αλλά τα μετάλλια τα περιμένουμε από τη Μαριάννα Λυμπερτά και τον Σπύρο Γιαννιώτη στο Μαραθώνιο που θα γίνει στο «Χάιντ Παρκ» (!), εκτός αν ο Δρυμωνάκος, ο Γρηγοριάδης ή η Νιαγκουάρα μας επιφυλάσσουν την έκπληξη.

ΤΖΟΥΝΤΟ: (Συμμετοχή με ένα αθλητή).
Χρυσός Ολυμπιονίκης στα – 90 το 2004 ο Ηλιάδης, είναι 28 ετών, μεγάλη η πείρα του με πλήθος τίτλων. Εάν έχει καλή κλήρωση μπορεί να φθάσει στην τετράδα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ: (Συμμετοχή με 11 αθλητές).
Θα έχουμε παρουσία σε 7 κατηγορίες με 9 άνδρες και 2 γυναίκες. Η παράδοσή μας άρχισε το 1960 και συνεχίστηκε με Κακλαμανάκη, Μπεκατώρου, Μπουντούρη, Χατζηπαυλή κ.λ.π. Οι άνεμοι του Ντόρσετ βέβαια (στα νότια του νησιού) είναι διαφορετικοί από αυτούς της Μεσογείου, αλλά έχουν γνώση οι φύλακες.

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ: (Συμμετοχή με 3 αθλητές).
Ο Ευθύμιος Μίττας έχει επιτύχει φέτος στο Σκητ, σε διεθνή αγώνα διάκριση με 150/150, αλλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι «πιέσεις» είναι διαφορετικές. Πάντως στο παρελθόν έχει αποδείξει ότι και αν χάσει 2 πιάτα στην αρχή, μπορεί να συνεχίσει χωρίς άλλη απώλεια. Οι Αγώνες θα γίνουν στο Μπάρρακ στις όχθες του Τάμεση.