156 Αθλητές – Olympians στα προνόμια του 1999

Επαναλειτουργεί ο νόμος

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι επαναλειτουργούν οι διατάξεις του 1999 για τα προνόμια των Olympians και γενικά των Αθλητών με υψηλές διεθνείς διακρίσεις.

Ο σχετικός νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν 18 χρόνια από καιρό κάθευδε, κατά τη νομική ορολογία, δηλαδή είχε παγώσει καθώς η Πολιτεία αδυνατούσε να υλοποιεί τις διατάξεις του, κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Οι επιτυχίες όμως των αθλητών μας και τα 6 Μετάλλια τα οποία έφεραν από το Ρίο την ανάγκασαν να αντιμετωπίσει περισσότερο ουσιαστικά το θέμα και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού να ετοιμάσει έναν πίνακα 156 Olympians.

Ήταν αδύνατον να αδρανούν όλοι όταν π.χ η Άννα Κορακάκη των 21 ετών με 2 Μετάλλια στη Βραζιλία, η οποία αναδείχθηκε επίσημα ως η ΣΚΟΠΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στερείται των βασικών υποδομών προπόνησης, αλλά και αυτών των απλών δυνατοτήτων σωστής αθλητικής διαβίωσης.

Ασφαλώς στους 6 Ολυμπιακούς Αγώνες από το 2000 μέχρι το 2016 οι μετασχόντες και αποκτήσαντες τον τίτλο του  Olympian, οι οποίοι έχουν και άλλες διακρίσεις, είναι αρκετά περισσότεροι από 156. Επομένως οι Αθλητές που δικαιούνται των προνομίων, οι προπονητές τους, οι Σύλλογοι και οι κυρίως οι Ομοσπονδίες τους, πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να δουν εάν τα ονόματά τους είναι στον πίνακα ή να ξαναδιαβάσουν τις διατάξεις του Νόμου για να κινηθούν ανάλογα.

Ουδεμία σχέση έχει ποια Κυβέρνηση ψήφισε το Νόμο το 1999. Η Πολιτεία είναι μια, ενιαία και με συνέχεια. Εάν είχε αντίθετη γνώμη η σημερινή Βουλή με την απόφαση του 1999 θα έπρεπε με απόφασή της να την ανατρέψει. Σε κάτι τέτοιο δεν προέβη, άρα ο Νόμος βρίσκεται σε ισχύ. Μάλιστα η Πολιτεία εφαρμόζει επιλεκτικά κάποιες διατάξεις, οι οποίες δεν έχουν οικονομική βάση. Αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο Νόμος λειτουργεί, αλλά σε τμήματά του. Καιρός να εφαρμόζεται στο σύνολό του.

 

Η Άννα Κορακάκη σκοπεύτρια της χρονιάς

Στην ημερησία εφημερίδα «Καθημερινή» και στην έκδοση της Τετάρτης 18/1/2017 δημοσιεύθηκε το παρακάτω ρεπορτάζ, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο λόγω του ενδιαφέροντός του.

«Έχουν περάσει περισσότεροι από τέσσερις μήνες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά το αστέρι της Άννας Κορακάκη λάμπει στο διεθνές στερέωμα. Η ολυμπιονίκης αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της Σκοποβολής στον κόσμο, ύστερα από ψη­φοφορία στην οποία πήραν μέρος προπονητές, αθλητές και εκπρόσωποι του Τύπου. Αυτές τις ημέρες, το εν­διαφέρον της, όμως, μονοπωλεί το διάβασμα, διότι έχει εξεταστική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον αδελφό της, Διονύση, θα πάρουν μέρος σε παγκόσμιο μίτινγκ, στο Μόναχο.

Είναι η πρώτη φορά που τα δύο αδέλφια θα βρεθούν μαζί σε αυτήν τη διοργάνωση. Η Άννα έχει αγωνιστεί πολλές φορές στο Μόναχο, αλλά, τώ­ρα, θα έχει δίπλα της και τον αδελφό της. Στις κερκίδες θα αγωνιά ο Tάσος Κορακάκης, πατέρας και προπονητής τους. «Πρόκειται για έναν αγώνα αεροβόλων όπλων, στον οποίο παίρνουν μέρος κορυφαίοι σκοπευτές. Αυτή τη φορά θα έχω δύο αθλητές», δήλωσε στην «Κ» ο προπονητής και       αναφερόμενος στις σπουδές της Άννας πρόσθεσε: «Είναι πολλές οι υποχρεώσεις τns και δεν προλαβαίνει να διαβάσει όσο θα ήθελε. Εγώ της είπα να μην πιέζει τον εαυτό της».

Το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο από το Ρίο ανέδειξαν την Άννα  Κορακάκη και κορυφαία του αθλήματος στον κόσμο. «Πρώτη φορά     αναδείχθηκα κορυφαία και ελπίζω να μην εί­ναι η τελευταία. Αυτός ο τίτλος αποτελεί τιμή για εμένα γιατί προέρχεται από ανθρώπους του χώρου. Το 2016 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μου. Τα πάντα έγιναν σωστά, με εξαιρετικό συγχρονισμό και αυτό είχε σαν απο­τέλεσμα να μου βγουν όλα όσα μά­θαινα και δούλευα. Τα προηγούμενα χρόνια, ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες, όπως, βέβαια, και άλλοι αθλητές στον κόσμο. Αυτό αποτελεί μια αναγνώριση των προσπαθειών  μου», υπογράμμισε η ολυμπιονίκης.

Ο βασικός στόχος της Άννας Κορακάκη, γι’ αυτή τη χρονιά, είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Μάριμπορ της Σλοβενίας. Στη διοργάνωση θα πάρει μέρος και ο 18χροvos αδελφός της, ο οποίος κατέκτησε την πρό­κριση σε αγώνα που διεξήχθη τον Δεκέμβριο, στο σκοπευτήριο του Βύ­ρωνα. Θα είναι η πρώτη φορά πού δύο αδέλφια θα εκπροσωπήσουν την ελληνική σκοποβολή σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αεροβόλων όπλων».

ΣΗΜ. ΕΣΟΑ: Το μόνο το ποίο θα θέλαμε να παρατηρήσουμε είναι το εξής: δεν είναι η πρώτη φορά κατά την οποία 2 αδέλφια βρίσκονται τόσο ψηλά στην κατάταξη της Ελληνικής Σκοποβολής, με δυνατότητες διακρίσεων διεθνώς.

Το 1936 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, αγωνίσθηκαν τα αδέλφια Γιώργος και Δημήτρης Στάθης, αμφότεροι του Πανελληνίου Γ.Σ, Πρωταθλητές (βεβαίως) αλλά και ρέκορντμεν στα αγωνίσματα πιστολίων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, σχετικά με το θέμα, οι επιθυμούντες μπορούν να ανατρέξουν στις σελίδες 724 και 725 του Βιβλίου της ΕΣΟΑ «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ».

Εμείς από τη δική μας πλευρά και ως επίσημη διοίκηση των Ελλήνων Olympians ευχόμεθα στα δυο νεαρά αδέλφια (21 και 19 ετών) όπως και στον πατέρα τους να πραγματοποιηθούν όλα τα αθλητικά, αλλά και τα ατομικά τους όνειρα, όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ελληνική κοινωνία που το έχει ανάγκη.