7 Νέοι Olympians στο ΔΣ της Ένωσης Μετασχόντων

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Olympian ο ίδιος, Σπύρου Καπράλου, που μετείχε κανονικά στις διαδικασίες, πραγματοποιήθηκε (χθες 8/12/2015) η Γενική Συνέλευση στο ΝΟΕ, καθώς και οι Αρχαιρεσίες της Ένωσης των Μετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χαρακτηριστικό της ημέρας ήταν η ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσία παλαιών και νέων πρωταθλητών όλων των Αθλημάτων, αλλά κυρίως η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο νεότερων Olympians, οι οποίοι έθεσαν για πρώτη φορά υποψηφιότητα και εξελέγησαν, καθώς συγκέντρωσαν την εκτίμηση του συνόλου, στα πλαίσια της καθολικής επιθυμίας ανανέωσης του έμψυχου υλικού.

Περισσότερο συγκεκριμένα για τις 21 θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν 14 από τον κύριο κορμό του απερχόμενου ΔΣ και 7 νέοι, για πρώτη φορά εκλεγόμενοι. Ο αριθμός αυτός αναλογεί στο 30% του συνόλου και αποτελεί το ευχάριστο σημείο των Εκλογών, με μια σύνθεση που συνδυάζει την πείρα και τις γνώσεις των παλαιών με τον ενθουσιασμό των νέων.

Ως χαιρετισμό στους νεοεισελθόντες, να τους αναφέρουμε με τη σειρά επιτυχίας τους: Ιωάννης Μελισσανίδης (Γυμναστική), Σοφία Παπαδοπούλου (Ιστιοπλοΐα), Σταυρούλα Κοζομπόλη (Πόλο), Μαρούσα Πάππου (Χειμερινά Σπορ), Έφη Σφυρή (Βόλεϊ), Κώστας Θάνος (Πάλη) και Μαρία Χριστοδούλου (Συγχρονισμένη Κολύμβηση).

Από τα Μέλη του προηγούμενου ΔΣ επανεξελέγησαν οι εξής: Γιώργος Ανδρεάδης (Ιστιοπλοΐα),  Γιώργος Ζαΐμης (Ιστιοπλοΐα), Γιώργος Λιβέρης (Σκοποβολή), Γιώργος Μαρσέλλος (Στίβος), Γιάννης Παληός (Πόλο), Διονύσης Λιβέρης (Σκοποβολή), Δημήτρης Κουγεβετόπουλος (Πόλο), Σπύρος Κοντοσώρος (Στίβος), Χρήστος Πιερράκος (Στίβος), Ανδρέας Βγενόπουλος (Ξιφασκία), Γιώργος Παπαβασιλείου (Στίβος), Αγγελική Εξάρχου (Κολύμβηση), Δημήτρης Κυτέας (Στίβος) και Βαγγέλης Οικονομάκος (Πυγμαχία).

Ως αναπληρωματικοί εξελέγησαν: Φρόσω Πατσού (Στίβος), Ευτυχία Παππά (Καταδύσεις), Κατερίνα Μαμούτη (Γυμναστική) και Ιωάννα Χρήστου (Ξιφασκία).

Για την Ελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν επίσης: Λάμπης Μάνθος (Σκοποβολή), Άννα Γερασίμου (Τένις) και Αριστείδης Κεφαλογιάννης (Πόλο) με αναπληρωματικούς τους: Μαρία Γεωργάτου (Γυμναστική) και Φανή Ψαθά (Πάλη).

Οι εκλεγέντες αύριο (Πέμπτη 10/12/2015) και ώρα 13.000 θα έχουν την πρώτη τους συνεδρίαση στο κτήριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προκειμένου να καταρτισθούν σε «Σώμα».

 

* Φωτογραφία: Άποψη του «πάνελ» των χθεσινών εργασιών της ΓΣ της ΕΣΟΑ. Από αριστερά: Δ. Κουγεβετόπουλος (Ταμίας, Γ. Ανδρεάδης (Πρόεδρος), Γ. Λιβέρης (Γεν. Γραμματέας), Ι. Παληός (Αντιπρόεδρος).