Ο Βρετανός Ντέιβιντ Μπέκαμ Πρεσβευτής Ολυμπιακών Αγώνων


Ο μόνος τρόπος να βρεθεί ο (ποδοσφαιριστής) Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ελλάδα ήταν αν έρθει ως μέλος της Βρετανικής Αποστολής ως Ολυμπιακός Πρεσβευτής για να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Λονδίνου.

Βέβαια κατ’ επανάληψη στο παρελθόν είχε δηλώσει πως επιθυμία του θα ήταν να αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της πατρίδας του. Αλλά τώρα σε ελάχιστη απόσταση από τα 40 η πιθανότητα έχει εκμηδενιστεί. Πάντως στο, υπό βροχή, Παναθηναϊκό Στάδιο, όλα τα τσιρίγματα των μουσκεμένων 15χρονων ήταν για τον Μπέκαμ και όχι για τη Φλόγα.

Ως εκφραστής ενός σύγχρονου κοινωνικού φαινομένου, εξακολουθεί να μαγνητίζει τη νεολαία παρά τα 4 παιδιά του, την ποικιλία των (επαγγελματικών) ενασχολήσεών του, τους τραυματισμούς του, αλλά και της περιορισμένης προσφοράς του στους «Γκάλαξι» του Λος Άντζελες μετά τη Ρεάλ και την Γιουνάιτεντ. Μόνο να μη ξεχνάμε για ό,τι στο απόγειο της απόδοσής του είχε λεχθεί από τον μεγάλο αξέχαστο Ιρλανδό Τζώρτζ Μπεστ η παρακάτω ατάκα. «Εάν εξαιρέσει κανείς ότι δίνει πάσα μόνο στον εαυτό του, δεν μαρκάρει, δεν γυρίζει στην άμυνα, δεν τρέχει, δεν του αρέσουν οι κεφαλιές, δεν κάνει «Τάκλινγκ» και δεν ιδρώνει στην προπόνηση, μια χαρά παίκτης είναι». Κακίες.

Σήμερα με τατού σε όλο το σώμα του και «ίντερβαλ» (διαλλειματικό) σύστημα προπόνησης, προσπαθεί να διατηρήσει την ικμάδα του και τον τίτλο του ως κορυφαίου επιθετικού παίκτη. Εάν μάλιστα εκαλείτο και στην Εθνική Ομάδα της Αγγλίας όλα θα ήσαν τέλεια. Ενώ αυτό αποκλείεται, θαυμάσια θα μπορούσε να σώσει οποιαδήποτε ελληνική ομάδα εάν ήθελε. Αφού αυτός και η Βικτώρια έχουν περιουσία εκατομμυρίων (σε Λίρες), φέρνουν κόσμο στα γήπεδα, η φανέλα και τα μπλουζάκια αμφοτέρων πουλάνε, ενώ ο Ντέιβιντ κατορθώνει πάντα να σκοράρει στα στημένα.