ΜΠΕΕΡΜΠΑΟΥΜ ΛΟΥΝΤΓΚΕΡ

-

Διάσημη παραδοσιακή οικογένεια πρωταθλητών Ιππασίας στη Γερμανία. Εξ ίσου διάσημος και ο οίκος τους ως κέντρο εκπαίδευσης. Φυσικά ένα προπονητικό κέντρο πρέπει να διαθέτει ίππους και ιπποφορβείο. Όλα αυτά μαζί δένουν, καλύπτουν το σύνολο των αναγκών και προϋποθέσεων. Για τούτο και ο «γαμπρός» μας ο Βραζιλιάνος Αλβάρο Μιράντα Νέτο αποφάσισε μαζί με την Αθηνά Ωνάση να απευθυνθούν στον οίκο Μπεερμπάουμ για την προετοιμασία εν όψει των ΟΑ του Ρίο το 2016. Όλα δείχνουν ότι η προετοιμασία θα αφορά μόνο τον Αλβάρο. Στο μεταξύ κυκλοφόρησαν άλλες πληροφορίες ότι η Αθηνά εκτός από τον ετήσιο αγώνα Ιππασίας που διοργανώνει – χορηγεί, θέλει να δημιουργήσει και ένα δικό της κέντρο Ιππασίας.

Ο Λούντγκερ Μπέερμπαουμ κέρδισε 4 Χρυσά Μετάλλια στους ΟΑ τα έτη 1988, 1992, 1996 και 2000, στο ατομικό ή ομαδικό της υπερπήδησης Εμποδίων, στο οποίο έχει μεγάλη πείρα, τίτλους και οδύνες. Όταν ήταν 15 ετών σε ένα εμπόδιο έπεσε από το άλογο και είχε την ατυχία να βρεθεί κάτω από αυτό. Αποτέλεσμα ήταν να του σπάσουν 5 πλευρά και να τραυματισθεί σοβαρά ο δεξιός πνεύμονάς του. Έμεινε στην εντατική 6 εβδομάδες, διότι οι γιατροί για να τον σώσουν έπρεπε να του κάνουν διαδοχικές εγχειρήσεις «μεταφέροντας»το 1/3 του τραυματισμένου πνεύμονά του. Παρ’ όλα αυτά συνέχισε να αγωνίζεται με πείσμα και μέχρι το 2000 στο Σίδνεϋ κατακτούσε Ολυμπιακά Μετάλλια. Ακόμη και σήμερα αγωνίζεται με απόλυτη επιτυχία, αλλά το επίπεδο στη Γερμανία είναι τόσο υψηλό, ώστε είναι δύσκολο να περιληφθεί σε Ολυμπιακή Αποστολή.

Βέβαια έχουμε και μια ιστορία στην Αθήνα, στους ΟΑ στο Μαρκόπουλο. Στο ομαδικό (ή Γκραν Πρι των Εθνών) βρέθηκαν «ντοπέ» ίπποι με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των ιππέων τους. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ίππος «Γκολντφήβερ» του Μπεερμπάουμ. Παρά την ακύρωση η γερμανική ομάδα με τους 21 βαθμούς της κατάκτησε (ανάμεσα σε 27 ομάδες) το Χάλκινο Μετάλλιο στο οποίο φυσικά ο Μπεερμπάουμ δεν θεωρήθηκε ότι είχε συμμετοχή.