Είναι το ίδιο το Ποδόσφαιρο που σου προσφέρει τη δυνατότητα να γίνεις περισσότερο γνωστός από ότι με τη διάκρισή σου στο Ολυμπιακό Τουρνουά. Βέβαια αυτό ίσχυσε περισσότερο για τον Φέρενς Πούσκας ή στη νεότερη εποχή για τον Λάινελ Μέσι παρά για τον Στέφαν Μπόμπεκ. Παρά το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε Χρυσός Ολυμπιονίκης, αλλά δυο φορές Αργυρός, εκείνη η Γιουγκοσλαβική ομάδα έμεινε στην ιστορία για αρκετούς λόγους.

Κατ’ αρχήν ο Τίτο με την πολιτική του είχε κατορθώσει η Γιουγκοσλαβία να μην ενταχθεί σε κανένα διεθνές πολιτικό άρμα. Ήταν τυπικά μια λαϊκή δημοκρατία, αλλά μάλλον στο δυτικό της χώρο. Μετείχε στους ΟΑ ευθύς αμέσως μετά τον Β’ ΠΠ και παρά τις καταστροφές που είχε υποστεί, είχε επιτυχίες τόσο το 1948, όσο και το 1952. Στο Λονδίνο έπαιξε τελικό στο Ποδόσφαιρο με τη Σουηδία, έχασε με 1 – 3, αλλά έδειξε λαμπρά στοιχεία. Η ίδια ομάδα, φανερά βελτιωμένη το 1952, στο Ελσίνκι και πάλι ήταν 2η, αλλά στον τελικό έχασε από τη φοβερή Ουγγρική ομάδα με 0 – 2. Σε εκείνο το τουρνουά μετείχαν 25 ομάδες μεταξύ των οποίων και η ελληνική.

Η ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, το 1952 άφησε πίσω της τη Σουηδία, τη Γερμανία (που τότε επανήλθε) την Αυστρία, τη Βραζιλία, τη Δανία (που μας νίκησε) και άλλες ομάδες. Φημισμένοι παίκτες της Γιουγκοσλαβίας διακρίθηκαν στην Ευρώπη, όχι μόνο ως ποδοσφαιριστές όπως ο Ζιάτκο Τσαϊκόφσκι, ο τερματοφύλακας Βλαδιμίρ Μπεάρα, ο Ράικο Μίτιτς και άλλοι.

Όταν το 1963 ο Παναθηναϊκός αναζητούσε προπονητή, ο Στέφαν Μπόμπεκ τελείωνε τη θητεία του στην Παρτζάν Βελιγραδίου και η πρόσκληση που του έγινε από τον Πρόεδρο Λουκά Πανουργιά και τον έφορο του ποδοσφαιρικού τμήματος (παλαιό παίκτη) Κ. Ντελεάνο μάλλον ήταν δελεαστική. Όπως στη συνέχεια έδειξαν τα πράγματα η πρόσληψή του ήταν επιτυχής σε πολλούς τομείς. Νέες τεχνικές προπονήσεως εμφανίσθηκαν, η τακτική του 4 – 3 – 3 για πρώτη φορά καθιερώθηκε στην Ελλάδα και οι παίκτες έδειξαν μια αξιοπρόσεκτη βελτίωση. Έτσι κατακτήθηκε από τον Παναθηναϊκό, το πρώτο στην Ελλάδα αήττητο πρωτάθλημα. Ήταν το 1963 – 64. Επίσης για πρώτη φορά ελληνική ομάδα απέκλεισε σε διπλούς επίσημους αγώνες ξένη ομάδα. Ήταν η Ιρλανδική Γκλεντόραν. Ο Μπόμπεκ έφυγε από την Ελλάδα με την «ανανέωση» της ομάδας, όταν όμως ήρθε το 1968 πάλι στην Αθήνα με την Παρτιζάν, όλοι τον χειροκροτούσαν.