Ο Λαρς Χωλλ έγινε διάσημος στην πατρίδα του, στην πρώτη συμμετοχή του, για την φοβερή εύνοια της τύχης που είχε, αλλά στη συνέχεια έγινε διάσημος διεθνώς καθώς έγινε ο μόνος Πενταθλητής με δυο συνεχόμενα Χρυσά και ένα Αργυρό στο ομαδικό που ετελείτο μέχρι το 1992.

Ας δούμε κατ’ αρχήν πως η τύχη τον αγκάλιασε με τόσο μεγάλη αγάπη σε 2 αγωνίσματα, όπου πρώτευσε και αυτά τον βοήθησαν να κατακτήσει το Χρυσό Μετάλλιο το 1952. Η Σκοποβολή ήταν το πρώτο αγώνισμα του Πεντάθλου. Ο Λαρς Χωλλ άργησε να πάει στο Σκοπευτήριο κατά 20 λεπτά. Κανονικά θα έπρεπε να είχε αποκλεισθεί αλλά οι Φινλανδοί διοργανωτές είχαν εμπλακεί σε ατελείωτες διενέξεις και ενστάσεις με τους πρωτοεμφανιζόμενους σοβιετικούς για το επικείμενο αγώνισμα του πιστολίου και τα όπλα. Όλοι είχαν εκνευρισθεί πλην του καθυστερημένου Χωλλ. Τελικά ο Χωλλ ήταν πρώτος στη Σκοποβολή και ο σοβιετικός 24ος. Στο Κολύμπι ο Χωλλ τερμάτισε 7ος και στην Ξιφασκία 15ος. Ακολούθησε η Ιππασία. Στο Πένταθλο τα άλογα αποτελούν υποχρέωση παραχώρησης των διοργανωτών και με κλήρωση κάθε αθλητής «κερδίζει» το δικό του. Για τους 51 αθλητές είχαν 52 άλογα. Το αναπληρωματικό ήταν το καλύτερο άλογο της Φινλανδίας και προσπαθούσαν να μην το χρησιμοποιήσουν. Στην κλήρωση φάνηκε αμέσως ότι έτυχε στον Χωλλ ένα άλογο που κούτσενε και δεν μπορούσε να τρέξει. Ο Χωλλ πήρε το αναπληρωματικό. Το μόνο που να είχε κάνει ο Σουηδός ήταν να προσέχει να μην πέσει. Τον πήγε πρώτο στο τέρμα. Στο τρέξιμο ο Χωλλ ήρθε 8ος. Εάν ο εκνευρισμένος σοβιετικός είχε την ίδια επίδοση με τον Χωλλ στη Σκοποβολή θα ήταν εκείνος πρώτος.

Αλλά ο Χωλλ ήταν παθιασμένος. Κατ’ αρχήν ήταν ο πρώτος μη στρατιωτικός νικητής στο Πένταθλο. Ήταν ένας πεισματάρης μαραγκός από την Καλστρόνα και θέλησε οπωσδήποτε να αποδείξει ότι εκτός από τυχερός ήταν και ικανός. Το 1956 στους επόμενους ΟΑ χωρίς συμπατριώτες ικανούς (για το ομαδικό), αλλά με άριστη προετοιμασία, κέρδισε και πάλι το Χρυσό. Στη Σκοποβολή και στο Κολύμπι ήταν 4ος, στην Ξιφασκία 24ος, στην Ιππασία 2ος και στο δρόμο 8ος. Να σημειωθεί ότι το 1952 τα άλλα 2 Μετάλλια τα κατακτήσανε 2 Ούγγροι και το 1936 2 Φινλανδοί.