Το 1932 στο Λος Άντζελες η 19χρονη από το Μπρούκλιν, κόρη αξιωματικού της πυροσβεστικής Της Υόρκης, Έλινορ Χόλμ, κάτοχος το παγκοσμίου ρεκόρ με 1.18.2 κέρδισε τα 100μ υπτίως με 1.19.4 ενώ στα προκριματικά είχε σημειώσει Ολυμπιακό ρεκόρ με 1.18.3. Μέχρι εδώ όλα καλά και αθλητικά. Αλλά η Χόλμ ήταν λεπτή, πολύ ωραία και τσαχπίνα, αυτά την οδήγησαν στο Χόλυγουντ και στον Δ/ντή Ορχήστρας Αρτ Τζάφρετ που την παντρεύτηκε τον άλλο χρόνο. Τα επόμενα 3 χρόνια η Χόλμ είχε μια πολύ κοινωνική και καλλιτεχνική ζωή. Τραγουδούσε, έκανε επιδείξεις , χορό κτλ, αλλά διατηρούσε και μια αθλητική φόρμα. Το 1935 κατέρριψε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 και το 1936 το ίδιο έκανε στα 200μ, πάντα στο ύπτιο.
Τον Φεβρουάριο του 1936 έχασε το Παγκόσμιο από την Ολλανδέζα Μάστενμπρεκ αλλά και πάλι ήταν φαβορί για της Ολυμπιακούς. Της τα πράγματα έλαβαν άσχημη τροπή στο 9 ήμερων ταξίδι με το Υπερωκεάνιο «Μανχάταν» από την Νέα Υόρκη στο Αμβούργο, στον δρόμο για το Βερολίνο. Το μυαλό της δεν ήταν στην τρίτη Ολυμπιακή συμμετοχή της (είχε λάβει μέρος και το 1928 στο Άμστερνταμ στα 14 χρόνια της όπου ήταν 5η με 1.24.4). Είχε μάθει στην τελείως ελεύθερη και ανεξάρτητη καλλιτεχνική ζωή. Δεν δέχθηκε της καμπίνες Γ’ θέσης των αθλητών και την ασκητική ζωή της ομάδας. Στο πλοίο γνωρίστηκε με τον Μαίνμπαουμ, ιδιοκτήτη του «Μανχάταν» και προσκλήθηκε σε χορό στην Α’ θέση. Ήταν η μόνη της αποστολής. Έμεινε μέχρι το πρωί και έγινε αντιληπτή από της δημοσιογράφους. Αλλά τα ωραία δεν τελειώνουν εύκολα. Το σκηνικό συνεχίστηκε και της επόμενες λίγες μέρες. Της συμβουλές των μεγάλων απαντούσε «είμαι ελεύθερη, λευκή και 22 ετών». Όταν το πλοίο έκανε μία στάση στο γαλλικό Χερβούργο, άρχισε να ρέει η σαμπάνια και η Χόλμ να εξαφανίζεται, ενώ οι συγκάτοικες στην καμπίνα (Μακ Κην και Λου Πεττυ) μάταια προσπαθούσαν να αποφύγουν το σκάνδαλο. Τελικά η Χόλμ γύρισε μόνη για να πέσει σε μια μορφής, «αλκοολική παράλυση» της διαπίστωσαν οι ιατροί της ομάδας και του πλοίου. Μοιραία το Αρχηγείο της αποστολής αποφάσισε να την θέσει εκτός ομάδας και ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ Άβερυ Μπράντειτς, ο οποίος ήταν στο πλοίο, βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση όταν η Χόλμ συνήλθε και τον εκλιπαρούσε. Στο Αμβούργο όταν το πλοίο έφθασε όλοι διαπίστωσαν ότι το θέμα είχε πάρει μεγάλη δημοσιότητα.
Η Χόλμ ήταν εκτός ομάδας αλλά αυτό δεν την αποθάρρυνε να κάνει την ζωή της στην Γερμανία, αφού ήταν πολλαπλά διάσημη. Η χάρη της έφθασε μέχρι τον Γιόζεφ Γκέμπελς, Υπουργό Προπαγάνδας. Το 1972 σε συνέντευξη της στο «Sport Illustrated» δήλωσε: «Απήλαυσα την παραμονή μου στην Γερμανία, της στολές, της σημαίες, της χαιρετισμούς του Χέρμαν Γκέρινγκ που ήταν εξαίρετος. Ήταν μια προσωπικότητα. Μου πρόσφερε μία ασημένια σβάστικα. Έφτιαξα ένα ενθύμιο με αυτήν τοποθετώντας το αστέρι του Δαυίδ στο κέντρο». Της πάγωσε της κερκίδες όπου ήταν, στο τελικό των 100 υπτίως, αυτή που είχε 7 χρόνια να ηττηθεί. Περιέργως της ΗΠΑ έγινε ακόμα περισσότερο δημοφιλής. Το 1938 χώρισε τον Αρτ Τζάφρετ αλλά έπαιξε ως Τζέϊν στο φιλμ με τον Ταρζάν. Παντρεύτηκε τον Μπίλλς Ρόουζ αλλά χώρισε το 1954. Το διαζύγιο της αποτέλεσε έμπνευση στα κινηματογραφικά έργα «Ο πόλεμος των Ρόζες». Ακολούθως έγινε διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων στο Μαϊάμι. Το 1999 κλήθηκε στο Λευκό Οίκο για την ημέρα της Γυναίκας και ήταν στο πλευρό του Μπίλ Κλίντον. Η 85 χρονών Χόλμ τον κοίταξε και του είπε: «κε. Πρόεδρε είστε πραγματικά της καλοδιατηρημένος τύπος». Πέθανε το 2004 σε ηλικία 91 ετών.