Εκφραστής της γενιάς των Πρωταθλητών του ’90 της διαλυθείσης (πρώην) ΕΣΣΔ που είχαν την άδεια από την ΔΟΕ, να διαλέξουν χώρα επιλογής των. Παλαιά ή νέα. Κάτι που δεν είχαν επιστήμονες, ιατροί, δικηγόροι κ.λ.π. Αυτό χωρίς πολλές διατυπώσεις και ταχύτατα. Έτσι π.χ ο Κακιασβίλι προερχόμενος το 1992 με το παλαιό κατεστημένο από τη Γεωργία ήρθε το 1996 στην Ελλάδα. Αυτό έγινε σε ευρεία κλίμακα. Π.χ μόνο από την κατηγορία των βαρέων βαρών από την (πρώην) ΕΣΣΔ, 9 αθλητές απόκτησαν ιθαγένεια σε 7 διαφορετικές χώρες. Η εκμετάλλευση της περίπτωσης γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες – για τους τυχερούς αθλητές – όχι γιατί τους βοηθούσαν συμπατριώτες τους, αλλά διότι τους βοηθούσαν με πάθος οι κατά τόπους Εθνικές Ομοσπονδίες που άρπαζαν την ευκαιρία «από τα μαλλιά». Βεβαίως δεν ήταν ακριβώς το ίδιο με την μετακίνηση του Ναιμ Σουλεϊμάνογλου από την Βουλγαρία στην Τουρκία. Εκεί επρόκειτο περί εκούσιας απαγωγής, μετά δε πληρώθηκε το 1 μύριο δολάρια για την νομιμοποίηση. Στην περίπτωση της ΕΣΣΔ ο αθλητής διάλεγε, συμφωνούσε και υπέγραφε.

Ο Κάχη Καχιασβίλη με ελληνίδα μητέρα γενν. στη Γεωργία και ήρθε στην Ελλάδα, μέλος ενός συνόλου αθλητών που ενίσχυσαν την ΕΟΑΒ. Μάλιστα το όνομά του Κάχη πήρε και την γνήσια ελληνική του διάσταση ως Ακκάκιος, παρά την αντίθετη γνώμη του ίδιου. Οι ξένοι όταν τον αναφέρουν επίσημα τον μνημονεύουν και με τα δυο ονόματα, ενώ μερικές φορές προσθέτουν στο τέλος του επιθέτου και το σύνηθες σε μας τελικό «ς», παρ’ όλο ότι εμείς το αποφεύγουμε.

Με τα ελληνικά χρώματα ο Κιακιασβίλη αγωνίσθηκε 3 φορές και μας έφερε 2 Χρυσά Μετάλλια. Το 1996 αγωνίσθηκε στα 100 κιλά και νίκησε με 420.0 κιλά στο σύνολο (στους ΟΑ υπάρχει μόνο σύνολο) που αποτελούσε Παγκόσμιο Ρεκόρ. Ο 2ος Ανατόλυ Κραπάτη (Καζ.) σήκωσε 410. Το 2000 αγωνίσθηκε στα 94κ. και ήταν πρώτος με 405κ. (Ολυμπιακό Ρεκόρ) με δεύτερο τον 18χρονο Πολωνό Κορέκι που σήκωσε ακριβώς το ίδιο βάρος, αλλά ήταν βαρύτερος σωματικά. Το 2004 στην Αθήνα ο Κακιασβίλη δεν ήταν σε τόσο καλή φόρμα. Από τα 180κ. που σήκωσε στο αρασέ φάνηκε ότι δύσκολα θα κατακτούσε το Χρυσό. Στο ζετέ προσπάθησε 3 φορές στα 220 χωρίς επιτυχία. Ακόμη και εάν το κατόρθωνε θα ήταν τρίτος. Βεβαίως το 1992 στη Βαρκελώνη (ως Γεωργιανός) ήταν πρώτος στα 94 κιλά με σύνολο 412,5κ. Το ίδιο σήκωσε και ο Ουζμπέκος Σέργιος Σύρτσωφ, αλλά ήταν βαρύτερος κατά 20 γραμμάρια και κατετάγη 2ος. Σήμερα ο Ακάκιος Κακιασβίλη ως αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.