Ο πλέον πολυβραβευμένος ιππέας στους ΟΑ είναι ο γερμανός Ράινερ Κλίμκε, Δρ της Νομικής από το Μύνστερ που έχει κατακτήσει 8 Μετάλλια (6 – 0 – 2). Αλλά και οι επόμενες καλύτερες δυο θέσεις προέρχονται από τη Γερμανία, η οποία έχει μακρά και σημαντική παράδοση σε όλα τα αγωνίσματα του Αθλήματος. Είναι η Ιζαμπέλα Βερθ επίσης 8 Μετάλλια, αλλά λιγότερα Χρυσά (5 – 3 – 0) και ο Χανς Γκύτερ Βίνκλερ με 7 (5 – 1 – 1). Να υπενθυμίσω ότι η Ιππασία είναι μεικτό Σπορ. Αγωνιζονται από κοινού άνδρες και γυναίκες.

Ο Ράινερ Κλίμκε ήταν για 5 διοργανώσεις μέλος της τριμελούς ομάδας του «Ντρεσσάζ», η οποία κατάκτησε το Χρυσό Μετάλλιο στους Αγώνες 1964, 1968, 1976 και 1984. Επίσης ως μέλος της γερμανικής ομάδας στις διοργανώσεις 1968 και 1976 κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο. Το 1984 στο Λος Άτζελες ήταν η καλύτερη χρονιά του καθώς στα 48 χρόνια του τιμήθηκε με δυο Χρυσά Μετάλλια. Ομαδικό και ατομικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ατομικό με 1504β. ήταν (φυσικά) ο καλύτερος αλλά στο ομαδικό ήταν ακόμη ανώτερος με 1797β.

Τα δυο Χρυσά Μετάλλια τα κέρδισε με τον ίππο «Αλεριχ» ενώ στη διάρκεια των 24 ετών των Ολυμπιακών Συμμετοχών του χρησιμοποίησε μόνο 2 ακόμη άλογα τον «Δούκα» και τον «Μεχμέτ». Εδώ πρέπει να γίνουν δυο ακόμη διευκρινίσεις. Πρώτον στο «Ντρεσσάζ» ο νικητής αναδεικνύεται με την βαθμολόγηση των κριτών για την εμφάνιση, απόδοση – συμπεριφορά του αλόγου και του ιππέα βεβαίως. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση. Το «Ντρεσσάζ» γίνεται φανερό ότι αποτελεί έκφραση επίδειξης με τεχνική βάση όχι δύναμη, ταχύτητα, άλμα ή κάτι άλλο. Δεύτερον το 1980 στη Μόσχα υπήρχε το αγώνισμα του «Ντρεσσάζ» με μειωμένη παρουσία ιππέων, λόγω του μποϋκοτάζ. Ένα φεστιβάλ του αγωνίσματος που διεξήχθη εκείνη ακριβώς την περίοδο στο Γκούντγουντ και κατακτήθηκε από τους Γερμανούς, λογίζεται από αρκετούς ως η ολυμπιακή διοργάνωση της χρονιάς.