Στην κατάταξη των καλυτέρων γυμναστριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Κομανέτσι είναι μόλις 9η, από πλευράς κατάκτησης Μεταλλίων. Στην δε κατάταξη των αθλητών και αθλητριών όλων των αθλημάτων βρίσκεται στην 41η θέση. Εν τούτοις από πλευράς δημοτικότητας αλλά και συμπάθειας βρίσκεται στην πρώτη θέση – τουλάχιστον στον Δυτικό Κόσμο –για δυο κυρίως λόγους: Διότι ήταν η πρώτη αθλήτρια της Γυμναστικής, την οποία οι κριτές έκριναν ότι εκτέλεσε τέλεια τις ασκήσεις και της έδωσαν βαθμό 10, αλλά και για συναισθηματικό ή κοινωνικό λόγο. Διότι την συμπόνεσαν ιδιαίτερα όταν πληροφορήθηκαν από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης ότι ο υιός του Δικτάτορα Τσαουσέσκου την υποχρέωνε να έχει σχέσεις μαζί του. Βέβαια ακολούθως απηλλάγη του δεσμού, όπως και η Ρουμανία. Τώρα βρίσκεται με την οικογένειά της στις ΗΠΑ.

Η Κομανέτσι κατάκτησε 9 Μετάλλια (5 – 3 – 1) στους ΟΑ του Μόντρεαλ το 1976 και της Μόσχας το 1980 σε ηλικία 14 και 18 ετών αντίστοιχα. Τη μεγάλη της επιτυχία σημείωσε το 1976 στους Ασύμμετρους Ζυγούς όπου έλαβε 20.00 χωρίς βέβαια να μειονεκτεί και στα άλλα αγωνίσματα με επιδόσεις πολύ κοντά στην απόλυτη βαθμολογία.

Η Κομανέτσι γεννήθηκε στο Ονέστι παρά τον Μόλντοβα ποταμό και άρχισε να γυμνάζεται από τα 6 χρόνια της. Στο Μόντρεαλ στο σύνολο βαθμολογήθηκε ως εξής στα 4 επί μέρους αγωνίσματα: 19.625 – 20.00 – 19.95 – 19.70. Ήταν η μόνη που έλαβε 7 δεκάρια από τους κριτές. Οι ειδικοί περί την Γυμναστική υποστηρίζουν ότι η Κομανέτσι δεν είχε τη χάρη της Όλγα Κόρμπουτ, αλλά πως ήταν άφοβη σε επικίνδυνες κινήσεις που τις έφερνε αισίως σε πέρας και μαγνήτιζε τα πλήθη. Ήταν τόσο τολμηρή στον αγώνα που σε έκανε να ξεχνάς την ηλικία της. Εκτός αγώνα όμως ζήταγε τη μητέρα της. Ήταν θαρραλέα στον αγώνα, όχι στη ζωή όπως π.χ η Τσέχα Βέρα Κασλάβσκα που εξελίχθηκε σε μια πραγματική επαναστάτρια σε μια εποχή που ήταν δύσκολο ακόμη και να χαμογελάσεις χωρίς άδεια.