Στους ΟΑ του Μονάχου το 1972 το σε ισχύ ρεκόρ στο Τυφέκιο ακριβείας από 50μ και τη θέση του Πρηνηδόν ήταν 598/600. Το Πρηνηδόν προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. Για τούτο και συνήθως όλες οι βολές πάνε στο «10». Το ρεκόρ 598 σημαίνει 58 «δεκάρια» και δυο «9ρια». Την επίδοση του ρεκόρ είχαν ισοφαρίσει 8 σκοπευτές από ισάριθμες χώρες. Αλλά ήρθε ο εντελώς άγνωστος Λι Χο Γιουν από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και με 599 το βελτίωσε προκαλώντας μεγάλη αίσθηση. Ο Βίκτωρ Άουερ (ΗΠΑ) που κατάκτησε το Αργυρό Μετάλλιο με 598 ήταν σεναριογράφος στο Λος Άτζελες με πλέον γνωστό σήριαλ του τη «Μπονάτζα». Τρίτος ήταν ο Ρουμάνος Νικολάε Ροτάρου με επίσης 598 που μετά την πτώση του Τσαουσέσκου είχε έρθει και στην Ελλάδα για ένα φεγγάρι.
Μετά τον θρίαμβό του ο Λι Χο Γιουν δέχθηκε καταιγισμό δημοσιογραφικών ερωτήσεων και ιδού τι απάντησε: «Υπολόγιζα ότι σκόπευα τους εχθρούς μου. Ο Αρχηγός μας Κιμ Ιλ Σουνγκ, λίγο πριν φύγουμε μας είπε να σκοπεύουμε ως να επρόκειτο να μαχώμεθα εναντίον εχθρών και αυτό ακριβώς έκανα». Όταν η δήλωση αυτή έλαβε παγκόσμια έκταση με δυσμενείς σχολιασμούς μια επίσημη κορεάτικη δήλωση προσπάθησε να διασκεδάσει τα πράγματα, αλλά δεν πέτυχε πολλά. Ακόμη ούτε ο σκοπευτής Λι ξανακούσθηκε στο διεθνές στερέωμα.
Το παγκόσμιο ρεκόρ του Πρηνηδόν δεν έμεινε βέβαια στα 599 του Λι. Ακολούθως είχε διάφορες περιπέτειες. Κατ’ αρχήν το ισοφάρισαν ο Κάρελ Μπούλαν και ο Μιρκέα Ίλκα. Στη συνέχεια το ισοφάρισαν ο Καρλιχάιντζ Σμίτσεκ, ο Άλιστερ Αλάιαν και ο Λους Γουίγκερ. Ουδείς από αυτούς είχε ποτέ Ολυμπιακή διάκριση. Στη συνέχεια 4 σκοπευτές πέτυχαν το απόλυτο 600/600 και τότε πλέον έπρεπε να αλλάξει ο στόχος, να μικρύνει. Όχι μόνο αυτό. Άρχιζε να εφαρμόζεται και ένας τελικός 10 σφαιρών που προστέθηκε σαν καπέλο σε κάθε αγώνα. Έτσι δημιουργήθηκε ένα νέο ρεκόρ με 704,9 από τον Τσέχο Πετρ Κούρκα, υιό του Χρυσού Ολυμπιονίκη του 1968 Γιαν Κούρκα. Αυτά βέβαια θέλουν πλέον και ηλεκτρονική καταμέτρηση ή αξιολόιγηση των σφαιρών. Έτσι π.χ στην Αθήνα το 2004 ο Μάθιου Ήμμονς (ΗΠΑ) τερμάτισε τον κυρίως αγώνα με 599 έναντι 598 των Κρίστιαν Λουντς (Γερμανία) Γιόζεφ Γκόντσι (Σλοβενία). Όμως μετά τον τελικό των 10 σφαιρών ο Ήμμονς είχε 703,3, ο Λουντς 702,2, ενώ ο Γκόντσι έμεινε 4ος με 700,5 έναντι 701,6 του Λευκορώσου Μαρτύνωφ.