Για τον Δυτικό Κόσμο όλα τα ακούσματα οδηγούν στο σχηματισμό της γνώμης ότι το ισχυρότερο άθλημα των Κινέζων είναι το Πινγκ Πονγκ. Άλλωστε και η προσέγγιση Κίνας – ΗΠΑ έγινε μέσω της συνάντησης των Εθνικών Ομάδων του αθλήματος στην Κίνα. Όμως την τελευταία δεκαετία οι Κινέζοι έχουν προχωρήσει τόσο πολύ σε όλα τα Σπορ ώστε να έχουν αναδείξει ισχυρότερους Ολυμπιονίκες σε άλλα αθλήματα, όπως: στη Γυμναστική τον Ζου Κάι με 5 Χρυσά Μετάλλια (2008 – 2012), στο Πατινάζ ταχύτητας την Γουάνγκ Μενγκ με 4 Χρυσά (2006 – 2010) και στις Καταδύσεις την Βου Μινχία με 4 Χρυσά επίσης (2004 – 2012).

Παρ’ όλα αυτά το Πινγκ Πονγκ και οι Κινέζοι παίκτες (και παίκτριες βεβαίως) εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της διεθνούς κατάταξης. Ξεχωρίζουν με τις Ολυμπιακές διακρίσεις τους ο Ναν Βανγκ, ο Ντε Για Πινγκ, η Τσανγκ Γ. Μινγκ και άλλοι.

Ο Μα Λιν κέρδισε 3 Χρυσά με αρχή από την Αθήνα και συνέχεια στο Πεκίνο το 2008. Η περίπτωσή του είναι ενδιαφέρουσα. Τον Απρίλιο του 2004, ο Κινέζος αρχιπροπονητής αιφνιδίασε καθώς δεν δήλωσε στην Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων τους Βανγκ Λικίν και Γιαν Σεν, οι οποίοι ήσαν Ολυμπιονίκες και 2 φορές παγκόσμιοι, αλλά τους Μα Λιν και Τσεν Κι. Οι ανωτέρω προηγούμενα είχαν περιέλθει σε δυσμένεια για εσωτερικούς κινεζικούς λόγους πειθαρχίας, οι οποίοι μάλλον δεν ισχύουν με τόση αυστηρότητα στη Δύση. Ο Μα Λιν διότι δεν ακολούθησε πιστά το πρόγραμμα προπονήσεων. Επίσης είχε απομακρυνθεί η 19 ετών παίκτρια Μπαι Γιανγκ «γκερλφρεντ» του Μα Λιν και η Φαν Γιν «σύντροφος» του 17ετούς Κινέζου «ποπ» τραγουδιστή Χάο. Τελικά η υψηλή θέση στην κατάταξη των Κινέζων παικτών επηρέασε την κρίση του αρχιπροπονητή και δικαιώθηκε τουλάχιστον όσον αφορά τον Μαν Λιν.