Διατηρεί τον τίτλο της γυναίκας που κατάκτησε Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο στη μεγαλύτερη ηλικία. Ήταν 53 ετών, όταν το 1908 στο Λονδίνο κέρδισε 25 αντιπάλους της (όλες αγγλίδες) στην απόσταση των 50 γυαρδών, στην Τοξοβολία γυναικών.
Βεβαίως την εποχή εκείνη τα πράγματα δεν έμοιαζαν καθόλου με τις σημερινές συνθήκες. Ίσως να ήσαν καλύτερα αλλά διέφεραν. Κατ’ αρχήν η Τοξοβολία έγινε κατά τα έτη 1908 – 1920 και μετά σταμάτησε για να επανέλθει το 1972, για άνδρες και γυναίκες. Οι αποστάσεις και οι κανονισμοί διέφεραν, όπως και τα τόξα, ενώ οι τοξότες (και όχι τοξοβόλοι βεβαίως) ήσαν κυρίως αθλητές άλλων σπορ.
Η Σιβύλα Νιουόλ προήρχετο από πλούσια οικογένεια και αγαπούσε τόσο τα σπορ, ώστε ασχολείτο μόνο με αυτά. Στον διήμερο αγώνα κέρδισε με 688β την Σαρλότ Ντοντ που συγκέντρωσε 642. Η Ντοντ ήταν μια άλλη περίπτωση που σκιαγραφούσε το πνεύμα της αγγλικής αριστοκρατίας. Το 1887 σε ηλικία 15 ετών κέρδισε το πρώτο από τα 5 της πρωταθλήματα Τένις στο Γουίμπλετον. Ήταν επίσης πρωταθλήτρια στο Γκολφ και στο Χόκεϋ σε χόρτο. Επίσης έκανε Σκι, έπαιζε Κρίκετ και καλλιτεχνικό Πατινάζ. Ο αδελφός της Γουίλλη Ντοντ δεν δούλεψε ποτέ, αλλά ούτε πήγε και σχολείο. Επίσης μέχρι τα 87 χρόνια του, που έφυγε από τη ζωή δεν παντρεύτηκε. Το 1908 στο Λονδίνο κέρδισε το Χρυσό στην Τοξοβολία. Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο δήλωσε εθελοντής στα 47 χρόνια του, αλλά γρήγορα, όταν γνώρισε τις συνθήκες, μετάνιωσε και επέστρεψε. Όταν το 1908 κέρδισαν Ολυμπιακά Μετάλλια με την αδελφή του πραγματοποίησαν την πρώτη Ολυμπιακή περίπτωση, δυο αδέλφια να κατακτούν Μετάλλια.