ΟΥΡΝΤΑΝΓΚΑΡΙΝ ΙΝΑΚΙ

-

Υπάρχουν ήρωες και αντι – ήρωες. Όλοι κατορθώνουν να γίνουν διάσημοι. Ο Ιγνάσιο Ουρνταγκαρίν Λιεμπάερτ, πολύ γνωστός παίκτης Χάντμπολ της Εθνικής Ισπανίας, περισσότερο γνωστός ως Ινάκι, μετά το ειδύλλιό του με την πριγκίπισσα Χριστίνα, κόρη του βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, αδελφής του Κωνσταντίνου, τέως βασιλιά της Ελλάδας.

Ο Ινάκι γενν. το 1968 και συναντήθηκε για πρώτη φορά το 1992, στη διάρκεια των ΟΑ της Βαρκελώνης, με την πριγκίπισσα Χριστίνα που ήταν 26 ετών τότε. Η επιτυχία της Ισπανίας να καταταγεί, για πρώτη φορά, 5η στους Ο.Α έπαιξε το ρόλο της.

Ο Ινάκι επίσης αγωνίσθηκε στους Ο.Α 1996 στην Ατλάντα, όπως και το 2000 στο Σίδνεϋ. Με τη συμπαράσταση της βασιλικής οικογένειας η ομάδα είχε καλύτερη προετοιμασία, όπου κατέκτησε και στις 2 περιπτώσεις το Χάλκινο Μετάλλιο. Στο μεταξύ ανάμεσα στους Ο.Α της Ατλάντα και του Σίδνεϋ παντρεύτηκαν και πήγαν μήνα του μέλιτος στα Ιμαλάια. Ταυτόχρονα ο Ινάκι γράφτηκε στο προβεβλημένο Πανεπιστήμιο Εσάντε της Βαρκελώνης από όπου αποφοίτησε το 2003, μετά πενταετείς σπουδές, με το πτυχίο των Οικονομικών.

Μετά την αποφοίτησή του ο Ινάκι ίδρυσε με έναν πρώην καθηγητή του στο Πανεπιστήμιο Εσάντε την μη Κυβερνητική Οργάνωση Νόος με ειδίκευση στις Δημόσιες Σχέσεις. Ακολούθως ο Ινάκι ίδρυσε με την Ινφάντα Χριστίνα την εταιρία Αϊζόον, η οποία είναι αυτή η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, από τον ανακριτή – δικαστή της Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Γίνεται κατανοητό ότι το ζευγάρι από το 1992 που συνδέθηκε αποτελούσε αντικείμενο ενδιαφέροντος ισπανικών, αλλά και διεθνών ΜΜΕ. Πολύ περισσότερο τώρα που η πριγκίπισσα Χριστίνα είναι αδελφή βασιλιά, του Φιλίππου ΣΤ’, μετά την παραίτηση του Χουάν Κάρλος.