Σπάνια ένας Ολυμπιονίκης ή Olympian επιχειρηματικά αναπτύσσεται σε τομείς εκτός του αθλητικού περιβάλλοντος και κατορθώνει να αναπτύξει τέτοια δραστηριότητα ώστε να φτάσει σε οικονομική κορυφή και να γίνει διάσημος. Όμως αυτό συνέβη με τον Πέτρο Παππά που γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και έλαβε μέρος το 1980 στο «Σκήτ» των ΟΑ της Μόσχας.

Θα μπορούσε κανείς να τον θεωρήσει ως την νέα ‘’φουρνιά’’ των Ελλήνων εφοπλιστών, εάν δεχτούμε ως απαρχή της δικής του προσωπικής εξόρμησης το έτος 1984 όταν ίδρυσε την OceanBulk με τον πατέρα του Αλέκο Παππά και την αδερφή του Σοφία Γεράρδη. Βέβαια τόσο ο πατέρας του όσο και ο θείος του Γιάννης Παππάς υπήρξαν εφοπλιστές. Ίσως ο θείος του ήταν περισσότερο τραπεζίτης στην Ελβετία, αλλά το αθλητικό βάθος της οικογένειας είναι πολύ μεγαλύτερο του οικονομικού. Αμφότεροι υπήρξαν πρωταθλητές Ελλάδος, ως αθλητές του Εθνικού Γ.Σ. Ο Αλέκος Παππάς στην σφαιροβολία, μέλος της Εθνικής Ομάδας και ο Γιάννης στον ακοντισμό. Αμφότεροι δεν μπόρεσαν να μετάσχουν των ΟΑ διότι ο Αλέκος είχε ‘’μπροστά’’ του τον Κώστα Γιαταγάνα και ο Γιάννης το προπολεμικό ρεκόρ ακοντισμού με 64,69 που δεν μπόρεσε να καταρρίψει λόγο της μόνιμης εργασίας και παραμονής του στην Ελβετία. Επίσης ο Αλέκος Παππάς ήταν θαυμάσιος παίκτης του βόλεϊ, συμπαίκτης εκείνη την αποχή του Κάρολου Παπούλια, του Ηρακλή Αποστολίδη κ.α.

Ο Πέτρος Παππάς συνεργαζόμενος με το επενδυτικό «φάντ» Oaktree Capital έχει φθάσει σήμερα να ελέγχει ένα στόλο από 69 συνολικά πλοία. Αυτό το σχήμα υπολογίζεται ότι αξιολογείται σε ύψος που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια και τον φέρνει πολύ ψηλά ανάμεσα στους νέους Έλληνες εφοπλιστές που κυριαρχούν στις θαλάσσιες μεταφορές, όπως είναι οι: Φράγκου, Οικονόμου, Βαφείας, Μποδούρογλου, Χατζηιωάννου, Κωνσταντακόπουλος,, Μαρινάκης, Πίττας, Δαλακούρας, Φραγκίστας, Γιουρούκος κτλ κτλ.