Κατ’ αρχήν ο Λέον Στουκέλι ήταν γνήσιος Σλοβένος, φανατικός και αφοσιωμένος στην προβολή της πατρίδας του, όπως βέβαια απέκτησε ως χώρα εθνική υπόσταση στα νεότερα χρόνια. Όμως την περίοδο 1924 – 1936 αγωνίσθηκε με τα χρώματα της τότε Γιουγκοσλαβίας και τα 6 Μετάλλιά του (3 – 1 – 2) υπολογίζονται στη Γιουγκοσλαβία και όχι στη σημερινή Σλοβενία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι και όλα τα μέλη της τότε ισχυρής Γιουγκοσλαβικής γυμναστικής ομάδας ήσαν Σλοβένοι. Δηλαδή οι Γιόζιπ Πρίμοζιτς, Ιβάν Πορέντα, Στάνε Ντέργκαντς και Στάνε Ζίλιτς.

Ο Λέον Στουκέλι όμως, Δικηγόρος από το Νόβο Μέστο, έχει και άλλα ατού στο ενεργητικό του. Κατ’ αρχήν γενν. στις 12 Νοεμβρίου 1898 και πέθανε στις 8 Νοεμβρίου 1999, δηλαδή έφθασε την ηλικία των 101 ετών και για 4 ημέρες δεν πρόλαβε τα γεννέθλιά του. Μετείχε 4 φορές των Ολυμπιακών Αγώνων, από το 1924 μέχρι και το 1936 όταν σε ηλικία 37 ετών μέσα στο Βερολίνο κέρδισε τους κρίκους, αγώνισμα που θεωρείται ότι ήταν και το ισχυρότερό του.

Από το 1990, σε ηλικία 91 ετών εντατικοποίησηε τη δραστηριότητά του για την ιδιαίτερη πατρίδα του. Έδειξε ένα ανανεωμένο σφρίγος σαν αυτό που βλέπουμε σε ανάλογη ηλικία στον Μανώλη Γλέζο. Ήρθε στην Ελλάδα τιμήθηκε και μας τίμησε και άρχισε να παρακολουθεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1992 στη Βαρκελώνη ήταν στην Τελετή Έναρξης στα επίσημα και χειροκρότησε θερμά τους Σλοβένους αθλητές που παρήλαυναν για πρώτη φορά ως εκπρόσωποι ανεξάρτητου κράτους, με τη δική τους σημαία. Μετά 4 χρόνια στην Ατλάντα τιμήθηκε στη διάρκεια της Τελετής Έναρξης και ήταν πράγματι μια συγκινητική στιγμή, διότι ήταν ήδη 97 ετών. Βεβαίως πήγε και στους αγώνες Γυμναστικής για να τονώσει ψυχικά τους δικούς του.