Η Αθλητική Οικογένεια ξαναζωντανεύει το Ολυμπιακό Χωριό των Αγώνων του 2004

Παρουσία αρκετών εκατοντάδων μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας και κατοίκων του Χωριού των Αγώνων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η εκδήλωση «Θα είμαστε πάλι εκεί», 10 χρόνια μετά την Ολυμπιακή διοργάνωση της Αθήνας 2004.

Με την ιδιαίτερα ενισχυτική προσπάθεια της ΕΟΕ και την ανάληψη πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρό της Σπύρο Καπράλο, Olympian και Επίτιμο Πρόεδρο της ΕΣΟΑ, το Ολυμπιακό Χωριό ξαναζωντάνεψε, επανασυνδέθηκε με τους Πρωταθλητές και ένοιωσε για μια ακόμη φορά τον ενθουσιασμό του μεγάλου σμήνους των εθελοντών.

Το Ολυμπιακό Χωριό στο Δήμο Αχαρνών και των Ιππέων του, σε μια ιστορική συνέχεια του αρχικού Ολυμπιακού Χωριού, το 1896 στο Ζάππειο Μέγαρο, επιτέλους αφυπνίστηκε για να διεκδικήσει τα δικαιώματα της φυσιογνωμίας του και της απωλεσθείσης αίγλης του.

Η φροντίδα και η οργάνωση της εκδήλωσης στηρίχθηκε σε μια συσπειρωμένη μαχητική ομάδα που κατόρθωσε να ξεπεράσει δυσλειτουργικά προβλήματα και να επαναφέρει γλυκές αναμνήσεις, περισσότερο όμως να χαράξει την αφετηρία μιας αισιόδοξης προοπτικής, με δεδομένους τους θεμελιωτές.

Ας μη σταθεί κανείς στις ομιλίες και τους χαιρετισμούς. Όμως θα ήταν άδικο να μη σημειωθεί το θερμό ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, με προσωπική του ανάγνωση, μπροστά στις κάμερες. Όπως επίσης η ζωντανή σύνδεση με ελληνική φωνή που ακούστηκε – έστω και με εμπόδια – από το Ρίο, εκεί όπου δικοί μας άνθρωποι προσφέρουν τις γνώσεις τους για τη διοργάνωση των ΧΧΧΙ Αγώνων του 2016.

Στην ίδια εκδήλωση, συνδεδεμένη με ποικιλία εκφράσεων, ξεχώρισε η παράδοση στα δυο Δημοτικά Σχολεία του Χωριού (των 10.560 κατοίκων βέβαια), δυο μεγάλων ζωγραφισμένων πανό, από ομάδα εθελοντών, όπως επίσης και η παράδοση του χάρτη κατοικιών των Αποστολών των 201 χωρών, που είχαν αθλητές, από τις 202 που μετείχαν.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει και μια απόδοση τιμής στα Μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας, που φέτος έφυγαν για πάντα. Στη Χάλκινη Ολυμπιονίκη του Ανσάμπλ το 2000 Άννα Πολλάτου, τον 4ο νικητή της Ελληνορωμαϊκής το 1984 Παναγιώτη Ποικιλίδη και τον παραολυμπιονίκη της Ποδηλασίας Γιώργο Σηφάκη.

Η εκδήλωση έχοντας μια ετήσια συνέχεια, από τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό, θα κατορθώσει να τονίσει ιστορικά στοιχεία απαραίτητα για την προσφορά γνώσεων στις επόμενες γενιές.