Αξιολογικό ρεκόρ κόσμου από την Άννα Κορακάκη

Η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο Άννα Κορακάκη πιστοποίησε για μια ακόμη φορά το ταλέντο της και την σταθερότητά της – σε ένα Άθλημα τόσο ασταθές – με τα διπλά Μετάλλια  που κατάκτησε το Σάββατο 6/5 στο ετήσιο Διεθνές Γκραν Πρι στο Πίλσεν της Αυστρίας.

Η Κορακάκη αναδείχθηκε νικήτρια στον τελικό του Αεροβόλου Πιστολίου καθώς υπερίσχυσε με διαφορά από τις αντίπαλές της και ενώ από τον προκριματικό είχε περάσει μόνο με 385/400, επίδοση που δεν είναι από τις καλύτερές της.

Αντίθετα, στο Σπορ Πιστόλι ακολούθησαν διαφορετικό τρόπο τα πράγματα. Στα προκριματικά σημείωσε 594/600 που καταρρίπτει το Πανελλήνιο ρεκόρ της Άγης Κασούμη των 589/600 από το 1996.

Να σημειωθεί ότι στη Σκοποβολή, πριν εφαρμοσθούν οι τελικοί, τα αποτελέσματα θεωρούντο ολοκληρωμένα με τις 60 βολές. Έτσι τα παγκόσμια ρεκόρ παραμένουν σ’ αυτά τα νούμερα.

Σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ στο Σπορ Πιστόλι Γυναικών είναι 594/600 και επίσημα το κατέχουν η Βουλγάρα  Ντιάνα Ιόργκοβα από το 1994 με την Κινέζα Λου Να Τάο να το έχει ισοφαρίσει το 2002.

Αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς της Διεθνούς Ομοσπονδίας παγκόσμια ρεκόρ καταρρίπτονται ή ισοφαρίζονται μόνο σε 3 περιπτώσεις. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τους Ηπειρωτικούς Αγώνες (π.χ Πανευρωπαϊκούς). Αυτό για δυο λόγους. Πρώτον να διασφαλίζεται η εγκυρότητα της διοργάνωσης και δεύτερον η πίεση στον Αθλητή να είναι κατ’ ευθείαν ανάλογη της σημασίας των αγώνων, καθώς η ψυχολογία και η δυνατότητα κυριαρχίας του αθλητή στο άγχος του στατικού αγωνίσματος της Σκοποβολής, παίζει τεράστιο ρόλο.

Πέρα από τα παραπάνω η νέα λαμπρή  διεθνής επιτυχία της Άννας Κορακάκη, αποτελεί μια θαυμάσια (νέα) ευκαιρία για την Ομοσπονδία να επιδιώξει την προσέλκυση ενδιαφέροντος από την Πολιτεία, κάτι που το κάνουν όλες οι Ομοσπονδίες, όταν οι Αθλητές τους διακρίνονται.

Αυτό ασφαλώς ισχύει περισσότερο για την ΣΚΟΕ καθώς η Ελλάδα αναδεικνύει Ολυμπιονίκες και Αθλητές της παγκόσμιας «Ελίτ» με εγκαταστάσεις που προκαλούν θυμηδία.

Για όσους Olympians επιθυμούν περισσότερα στοιχεία, διευκρινιστικές λεπτομέρειες ή πληροφορίες για τα πλήρη αποτελέσματα των Ελλήνων στους Ολυμπιακούς Αγώνες είμαστε πάντα «on line» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@hoa.gr.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ