Έφυγε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΣΟΑ

ΕΦΥΓΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ-ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ OLYMPIANS ΕΛΛΑΔΟΣ.

Με μεγάλη θλίψη η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες-ΕΣΟΑ ανακοινώνει το θάνατο του Olympian της Ιστιοπλοΐας ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑΔΗ OLY, Ιδρυτικού μέλους της ΕΣΟΑ, επί σειρά Προέδρου του ΔΣ και τα τελυταία 2 χρόνια Επιτίμου Προέδρου της Ένωσής μας…

Κατόπιν του έκτακτου ΔΣ της ΕΣΟΑ που πραγματοποιήθηκε με απολειστικό θέμα το θάνατο του Γιώργου Ανδρεάδη OLY, αποφασίστηκαν τα κάτωθι:

* Το λογότυπο της ΕΣΟΑ θα αντικατασταθεί με το σήμα του πένθους σε όλες τις σελίδες μας στα social media

* Θα κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία του εκλιπόντος

* Θα εκφωνηθεί επικήδειος από την Πρόεδρο του ΔΣ κα Voula Kozompoli ΟLY (ή αντικαταστάτη αυτής εφόσον εκείνη απουσιάζει στο εξωτερικό)

* Κηρύσσεται 3ήμερο πένθος και ακυρώνεται κάθε προγραμματισμένη εκδήλωση, ενώ τα μέλη του ΔΣ ΕΣΟΑ θα τηρήσουν ανάλογη στάση ακυρώνοντας τη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε δημόσια εορταστική ή ψυχαγωγική εκδήλωση/δραστηριότητα για την παραπάνω περίοδο.

* Σύνταξη συλληπητήριας ανακοίνωσης με αναφορές στο βιογραφικό του εκλιπόντος.

Ο Γιώργος Ανδρεάδης OLY γενήθηκε το 1941 στην Αθήνα, ιστιοπλόος του ΒΝΟΕ, αργότερα ΝΟΕ. Αγάπησε την Ιστιοπλοΐα από τα 10 χρόνια του. Έλαβε μέρος 2 φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες: το 1968 και το 1976. Ο Γιώργος Ανδρεάδης υπήρξε μέλος της ΕΟΕ, επί 20ετία Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΣΟΑ και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, διεθνώς γνωστός για τις υψηλές τεχνικές γνώσεις του. Μέχρι πρόσφατα συμμετείχε σε Αγώνες Ανοιχτής Θαλάσσης. Το 2012 εξελέγει Αντιπρόεδρος της World Olympians Association. Το 2019 η νεοσύσταστη τότε Διοίκηση της ΕΣΟΑ υπό την Προεδρεία της Βούλας Κοζομπόλη ΟLY, τον τίμησε για το σύνολο της προσφοράς του στην ΕΣΟΑ και τον Ελληνικό Αθλητισμό. Ο Ανδρεάδης ήταν άνθρωπος που έζησε όλη τη ζωή του στον Ολυμπισμό και μόνο τυχαίο δεν είναι, που έφυγε σήμερα, 23 Ιουνίου. Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα…

Σύσσωμο το ΔΣ της ΕΣΟΑ εκφράζει τα βαθιά του συλληπητήρια στην οικογένεια του αγαπητού μας Επιτίμου Προέδρου Γιώργου Ανδρεάδη ΟLY.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει..