Ισχυρή η Ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο WOA – Forum

Στη Μόσχα με συμμετοχή 121 χωρών

Τις προσεχείς ημέρες, Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Α’ Διεθνές FORUM της World Olympians Association και των εκπροσώπων των χωρών – μελών της.

Το World Olympians Forum διοργανoύμενο από την WOA και τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, συγκεντρώνει ένα πλήθος προσωπικοτήτων του Ολυμπιακού Κινήματος σηματοδοτεί δε την παγκόσμια απαρχή εισόδου στο Ολυμπιακό Έτος 2016.

Είναι βεβαιωμένο ότι στο WOF θα μετάσχουν εκπρόσωποι 121 χωρών, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται από τον Πρόεδρο της ΕΣΟΑ Γεώργιο Ανδρεάδη και τους Αντιπροέδρους Γεώργιο Μαρσέλλο και Ιωάννη Παληό. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να παραστεί στις εργασίες του WOF και ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής (Ατλάντα 1996) Ιωάννης Μελισσανίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στη Ρωσική Πρωτεύουσα την ίδια περίοδο για Συνέδριο του Αθλήματός του.

Ταυτόχρονα με το WOF στη Μόσχα, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση της WOA ως και Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Αντιπρόεδρος της WOA Γεώργιος Ανδρεάδης, θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία ότι θα διατηρήσει το σημαντικό αυτό πόστο, λόγω της προσφοράς και του διεθνούς κύρους του.

Τις εργασίες του WOF θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ. Τόμας Μπαχ, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος ΙΙ του Μονακό με τον τίτλο του «WOA Patron», φυσικά ο Ζοέλ Μπουζού Πρόεδρος της WOA και μια σειρά από Ολυμπιονίκες, μεταξύ των οποίων οι εξής:

  • Σεργκέυ Μπούμκα. Χρυσός Ολυμπιονίκης του επί Κοντώ. Αντιπρόεδρος της IAAF.
  • Κλαούντια Μπόκελ. Ασημένια Ολυμπιονίκης. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.
  • Γκυ Ντρυ. Χρυσός Ολυμπιονίκης στα 110μ. Εμπόδια. Μέλος της ΔΟΕ.
  • Γιελένα Ισινμπάγιεβα. Δυο φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης στο επί Κοντώ.
  • Φρανκ Φρέντερικς. Ασημένιος Ολυμπιονίκης στο Σπριντ. Μέλος ΔΟΕ.
  • Κόγι Μουροφούσι. Χρυσός Ολυμπιονίκης. Διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο.
  • Σκοτ Μπλάκμουν. Μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ.
  • Ντμίτρυ Σερμυσένκο. Πρόεδρος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.
  • Αλέξι Νέμοβ. 4 φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης.
  • Αναστασία Νταβύντοβα. 5 φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης και άλλοι.

Χαρακτηριστικά μάλιστα ο Σεργκέυ Μπούμκα δήλωσε:

Αποτελεί τιμή για μένα να ενώσω τις δυνάμεις μου με συναδέλφους στο Ολυμπιακό Κίνημα, σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια, όπως το οργανούμενο Α’ Παγκόσμιο FORUM της WOA. Αυτό αποτελεί μια νέα προσπάθεια ενδυνάμωσης των Ολυμπιακών Αξιών και ανάπτυξης του Αθλητικού και Ολυμπιακού «προφίλ» σε όλες τις κοινωνίες.