Επιτυχίες στη Προολυμπιακή προετοιμασία των χιονοδρόμων μας

Με το δεξί ξεκίνησε η χιονοδρομική περίοδος για τους Έλληνες αθλητές του Σκι Αντοχής και του Αλπικού Σκι στην Προολυμπιακή αγωνιστική χρονιά.

Με κορυφαία επίδοση της 19χρονης Μαρίας Τσακίρη στο Δίαθλο που κατέλαβε τη  4η θέση στα 12,5 χλμ. του 1ου JIBU CUP στο Λέντζερχαϊντε της Ελβετίας στις 10 Δεκεμβρίου με άριστη Σκοποβολή και εξαιρετικό Σκι και με πολύ μικρή διαφορά χρόνου από την πρώτη νικήτρια (1 λεπτό και 58 δεύτερα) .

Η αθλήτρια του ΕΟΣ Δράμας έκανε τη καλύτερη ever επίδοση Ελληνίδας αθλήτριας στον συγκεκριμένο θεσμό συνεχίζοντας τη παράδοση του Olympian πατέρα και προπονητή της Αθανάσιου Τσακίρη, με ρεκόρ 5 Ολυμπιακών συμμετοχών στο ίδιο αγώνισμα και της αδελφής της Παναγιώτας Τσακίρη επίσης με 3 Ολυμπιακές συμμετοχές στο Δίαθλο αλλά και το Σκι Αντοχής.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα και από τους αθλητές μας στο Αλπικό Σκι με κορυφαία αυτή του Γιάννη Πρώιου του Χιονοδρομικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού που κατέλαβε τη 14η θέση σε δύσκολο αγώνα Τεχνικής Κατάβασης στο Μόντε Κρότσε της Ιταλίας και κατέβασε βαθμολογία στους 36,11 βαθμούς FIS, μια από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο άθλημα.

Ικανοποιητικά  αποτελέσματα είχε και η 2 φορές Olympian Σοφία Ράλλη που στον ίδιο αγώνα του Αλπικού κατέλαβε τη 18η θέση στις γυναίκες.

Όλες οι εθνικές μας ομάδες είναι στο εξωτερικό και μετέχουν αδιάκοπα σε αγώνες καθώς είναι η κρίσιμη χρονιά πριν από την Χειμερινή Ολυμπιάδα στη Πιονγκ Τσανγκ στη Βόρ. Κορέα τον Φεβρουάριο του 2018.