Η ΕΣΟΑ τίμησε τον Γεώργιο Ζαΐμη

Η χώρα μας βρίσκεται στην περίοπτη 20η θέση της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής κατάταξης, έχοντας κατακτήσει κατ’ επανάληψη μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Συνολικά οι Έλληνες Ιστιοπλόοι είναι κάτοχοι 7 Ολυμπιακών Μεταλλείων. Έχουν κατακτήσει από δύο Χάλκινα και Αργυρά. Ένα από το 3 Χρυσά έχει κατακτήσει ο σημερινός Αντιπρόεδρος μας Γιώργος Ζαΐμης, μαζί, με τον τότε Διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου στη Ρώμη το 1960.

Ο Γιώργος Ζαΐμης έχει επίσης συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο και στο Μεξικό το 1964 και 1968 αντιστοίχως.

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Γεώργιος Ζαΐμης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 28 Ιουνίου 1937. Στην Καστέλα, τον τόπο ανάδειξης μεγάλων Ιστιοπλόων, ο Ζαΐμης αφοσιώθηκε στο άθλημα αυτό και από τα νεανικά του χρόνια αναδείχθηκε επανειλημμένως Πρωταθλητής Ελλάδος.

Καταξιώθηκε ως επιχειρηματίας στη Ναυτιλία έχοντας δημιουργήσει μια από τις πρώτες και σημαντικότερες εταιρείες Yachting στη Χώρα μας.

Εκείνο όμως που τον διακρίνει ιδιαιτέρως είναι η συνεχής προσφορά των υπηρεσιών του στον Αθλητισμό πάνω από μισό αιώνα. Ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό, πως ο Γεώργιος Ζαΐμης πρόσφερε και εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως μέλος στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος. Ως Πρόεδρος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιώς είχε μακρά και άκρως επιτυχημένη θητεία.

Η ΕΣΟΑ συνεχίζοντας την παράδοση, ταυτόχρονα με την εκδήλωση κοπής της πίττας της, τίμησε τον Γιώργο Ζαΐμη για την ευγενική προσφορά των υπηρεσιών του στον Ελληνικό Αθλητισμό γενικότερα. Ειδικότερα γιατί συνεχίζει να στηρίζει την Ένωσή μας ποικιλότροπα, ως ο ένας από τους 4 μέχρι σήμερα Προέδρους αυτής και προς τα παρόν συνεχίζει ακόμη με μεγαλύτερη φροντίδα και αφοσίωση ως Αντιπρόεδρος μας .