Ευχές του Α Έλληνα Πολίτη στους αυριανούς Olympians

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Α’ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ
ΣΤΟΥΣ ΑΥΡΙΑΝΟΥΣ OLYMPIANS

Τους υποδέχθηκε
στο Προεδρικό Μέγαρο

Το γεγονός ότι ο  Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, καλωσόρισε στο Μέγαρο όλους τους νέους σε υποτροφία Πρωταθλητές και τους εκπροσώπους του Ιδρύματος «Α.Γ. ΛΕΒΕΝΤΗ» έχει τη δική του διττή έννοια. Από τη μια να συγχαρεί τους Χορηγούς για τη συνεχιζόμενη προσπάθειά τους προς τον εμφανίζοντα στοιχεία ορφάνιας  Ελληνικό Αθλητισμό και από την άλλη, ως πρώτος Έλληνας πολίτης και πρώτος φίλαθλος, να τους ευχηθεί κάθε επιτυχία στις επαινετές επιδιώξεις τους.

Οι ευχές θα πιάσουν τόπο, όπως υποστηρίζει ο λαός, εάν από τους 52 του τωρινού πίνακα, κατορθώσει το μεγαλύτερο ποσοστό να περάσει τις διεθνείς επιλογές και μετάσχει των ΟΑ του Τόκιο και μερικοί (από τους νέους) να επιστρέψουν με Μετάλλιο.

Το 2016 στους ΟΑ του Ρίο, από τα 6 Μετάλλια που κατακτήσαμε, τα 4 προήλθαν από πρωτάρηδες με παγκόσμια κυρίαρχη έκπληξη τη διπλή επιτυχία (Χρυσό – Χάλκινο) στη Σκοποβολή της 20χρονης Άννας Κορακάκη. Τα άλλα δυο ήσαν: στην κατηγορία 470 Ιστιοπλοΐας με τους Μάντη – Κάγιαλη το Χάλκινο και το Χρυσό του Λευτέρη Πετρούνια στους Κρίκους της Γυμναστικής.

Το 2012 στους ΟΑ του Λονδίνου είχαμε κατακτήσει 2 Μετάλλια, το ένα Χάλκινο από τις νεοεισερχόμενες Τσιάβου – Γιαζιτζίδου στη Δίκωπο Κωπηλασίας ελαφρών βαρών.

Με τη βεβαιότητα ότι στο Τόκιο το 2020 θα έχουμε το ίδιο καλά αποτελέσματα όπως αυτά του 2016 στο Ρίο, παραθέτω μια χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτική φωτογραφία από την προηγούμενη εκδήλωση του Ζαππείου. Εκεί εκ μέρους της ΕΣΟΑ, ο εκ των Αντιπροέδρων των Ελλήνων Olympians Γιάννης Παληός (με διπλή συμμετοχή στο Πόλο) τιμά τον Ποδηλάτη Ζαφείρη Βολικάκη, ο οποίος έχει ήδη μια παρουσία στους ΟΑ του 2012 και με αφοσίωση επιμένει στην προσπάθειά του να διεκδικήσει και πάλι τη συμμετοχή του το 2020 και να φθάσει τις επιτυχίες του μεγαλύτερου αδελφού του Χρήστου, που εδώ και 12 χρόνια διακρίνεται παγκόσμια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ OLY
Γενικός Γραμματέας ΕΣΟΑ