Η ΕΣΟΑ περήφανος συνδιοργανωτής του Olympic Day Run στη Θεσσαλονίκη

Η καρδιά του µοναδικού Ολυµπιακού Αγώνα ∆ρόµου στη χώρα χτυπά ξανά στην Θεσσαλονίκη και η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες ΕΣΟΑ είναι περήφανος συνδιοργανωτής, με τα μέλης της να συμμετέχουν μαζικά στο σημαντικό αυτό αθλητικό δρώμενο.

Την Κυριακή 2 Απριλίου λοιπόν γινόµαστε µια Ολυµπιακή οµάδα και τρέχουμε παρέα με Οlympians, Paralympians και διακεκριμένους αθλητές. Η μεγαλύτερη Ολυμπιακή γιορτή της χώρας θα ενώσει, για ακόμη μία χρονιά, τα βήματα μικρών και μεγάλων, στην απόλυτη Ολυμπιακή εμπειρία!!

Ο μοναδικός στην Ελλάδα Ολυμπιακός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 6η συναπτή χρονιά με νέες απολαυστικές διαδρομές στη καρδιά της Θεσσαλονίκης. Ο μεγαλύτερος αθλητικός θεσμός της χώρας ξεκίνησε το 2018 στη πόλη μας και από το 2022 στην Αρχαία Ολυμπία αναδεικνύοντας το ελληνικό και Ολυμπιακό πνεύμα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τρέξε κι εσύπαρέα με τους φίλους σου ή με την οικογένειά σου στο υπέρτατο δρομικό γεγονός της χώρας! Ένας αγώνας που πραγματοποιείται σε άλλες 200 χώρες στον κόσμο, υπό την αιγίδα του πλέον αναγνωρίσιμου διεθνώς brandname, αυτό των Ολυμπιακών Κύκλων!

Η διοργάνωση περιλαμβάνει πιστοποιημένους Αγώνες από την AIMS 10 χλμ. για ενήλικες, 5 χλμ. για ενήλικες και εφήβους και 1,5 χλμ. για όλες τις ηλικίες. Στον Αγώνα του 1,5χλμ. οι σχολικές ομάδες συμμετέχουν δωρεάν, ενώ για όλους τους Αγώνες ισχύουν Ομαδικές Εγγραφές.

Το σύνθημα της Ημέρας “Κινήσου, Μάθε, Ανακάλυψε” περιγράφει τις υψηλού επιπέδου αισθητικής και ασφάλειας αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, που δίνουν τον παλμό για τον κορυφαίο Ολυμπιακό εορτασμό.

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ

Αγώνας Δρόμου 10.000 m
Αφετηρία & Τερματισμός:
Επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του γλυπτού “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”΄
Ώρα Εκκίνησης: 17:30
Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με πορεία Νότια, αναστροφή στο ύψος της διακλάδωσης των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας και επιστροφή σε αντίθετη κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, συνέχεια στην οδό 30ης Οκτωβρίου, με αναστροφή στο τέλος αυτής και κατεύθυνση προς το γλυπτό “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”. Επανάληψη της ίδιας διαδρομής και τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου 5.000 m
Αφετηρία & Τερματισμός:
Επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του γλυπτού “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”
Ώρα Εκκίνησης: 19:30
Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία επί της Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου με πορεία Νότια, αναστροφή στο ύψος της διακλάδωσης των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Μαρίας Κάλλας και επιστροφή σε αντίθετη κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, συνέχεια στην οδό 30ης Οκτωβρίου με αναστροφή στο τέλος αυτής και κατεύθυνση προς το γλυπτό “ΟΜΠΡΕΛΕΣ” όπου και ο τερματισμός.

Αγώνας Δρόμου Κοινωνικής Προσφοράς και Δυναμικού Βαδίσματος 1.500 m
Αφετηρία & Τερματισμός:
Επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου στο ύψος του γλυπτού “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”
Ώρα Εκκίνησης: 17:00
Περιγραφή Διαδρομής
Αφετηρία επί της Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου στο ύψος του γλυπτού ”ΟΜΠΡΕΛΕΣ” με κατεύθυνση Νότια προς το Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, αναστροφή στο ύψος της οδού Αγ, Τριάδος και σε αντίθετη κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, συνέχεια στην οδό 30ης Οκτωβρίου με αναστροφή στο ύψος της πλατείας Μεγάλου Αλεξάνδρου και κατεύθυνση προς το γλυπτό “ΟΜΠΡΕΛΕΣ”, όπου και ο τερματισμός.