Η Toyota νέος «Olympic Partner» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με τη ΔΟΕ και τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα χορηγίας The Olympic Partner (TOP).

          Η συνεργασία ισχύει μέχρι το τέλος του 2024 και περιλαμβάνει οχήματα, υπηρεσίες και λύσεις μετακίνησης.

Με την ευκαιρία της συμφωνίας διοργανώθηκε εκδήλωση στο Τόκιο, στην οποία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Marketing της ΔΟΕ και Πρόεδρος της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Tsunekazu Takeda, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών του 1920 Yoshiro Mori, ο Πρόεδρος της Toyota Akio Toyoda και άλλοι.

Η σχέση της Toyota με το Ολυμπιακό Κίνημα ξεκινά άμεσα, με την Toyota να αποκτά δικαιώματα χορηγίας στην Ιαπωνία από το 2016. Τα δικαιώματα της Toyota θα επεκταθούν σε όλο τον κόσμο το 2017.

Σχολιάζοντας τη χορηγία, ο Πρόεδρος της Toyota, δήλωσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εκπληρώσουμε τις απαιτήσεις του νέο ρόλου μας στο πρόγραμμα The Olympic Partner, και να δικαιώσουμε τη ΔΟΕ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε.

Εξ άλλου ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Thomas Bach δήλωσε:

Η ΔΟΕ καλωσορίζει την Toyota σαν κύριο χορηγό στην παροχή λύσεων βιώσιμης μετακίνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες όπως περιγράφεται στην Ολυμπιακή Ατζέντα του 2020, στο στρατηγικό μας οδικό χάρτη για το μέλλον του Ολυμπιακού Ιδεώδους. Η Toyota είναι παγκόσμιος ηγέτης σε αυτό τον τομέα, και η εν λόγω συνεργασία υποδηλώνει μία ισχυρή δέσμευση στο μέλλον της ΔΟΕ. Είναι μία συμφωνία ορόσημο, καθώς η συνεργασία μας στοχεύει στη βιώσιμη μετακίνηση και η Toyota θα προσφέρει λύσεις για ολόκληρο το Ολυμπιακό Κίνημα.