Γερασίμου Άννα

ΠΕΚΙΝΟ 2008

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1987 . Στα 6 μου χρόνια ζήτησα από τους γονείς μου να μου πάρουν μια ρακέτα και να με «γράψουν» να μάθω τένις, χωρίς καλά καλά να ξέρω τα στοιχειώδη για αυτό το άθλημα. Η πορεία που ακολούθησε έδειξε ότι το παιδικό μου ένστικτο με οδήγησε σωστά.

Στα 16 μου ήρθα στην Αθήνα αναγκαστικά λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων μιας επαρχιακής πόλης, δυστυχώς μόνη μου, χωρίς τους γονείς μου. Τότε ήταν και η απαρχή της επαγγελματικής μου καριέρας με μεγάλο σταθμό τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει αυτή η πόλη είναι ότι αισθάνεσαι πολύ μικρός μέσα σ ‘αυτό το χάος των τεράστιων κτιρίων, των εκατομμυρίων ανθρώπων που κινούνται ασταμάτητα και της αποπνικτικής υγρασίας. Παρόμοιες συνθήκες επικρατούσαν και στις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο Ολυμπιακό Χωριό. Οι Κινέζοι κατασκεύασαν επιβλητικά στάδια, με πρώτο τη «Φωλιά του Πουλιού», στόχευσαν και κατάφεραν να βγουν πρώτοι στη συγκομιδή μεταλλίων και όλα αυτά μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες με την υγρασία να αγγίζει το 90%. Η γιορτή με σύνθημα « Ένας κόσμος, Ένα όνειρο» ξεκίνησε στις 08/08/2008 στις 8 μ.μ. Η Ελληνική Αποστολή με 160 αθλητές μπήκε πρώτη στο στάδιο και όλος ο κόσμος ξεσηκώθηκε.

Η Αποστολή του Τένις αποτελούμενη από τον προπονητή Γιώργο Καλοβελώνη, τη Λένα Δανιηλίδου και εμένα έφτασε στο Πεκίνο τρεις μέρες πριν τη μεγάλη έναρξη των αγώνων και η προετοιμασία ξεκίνησε δύσκολα λόγω της διαφοράς της ώρας με την Ελλάδα και της πολλής υγρασίας. Ξέραμε από την αρχή ότι το έργο μας είναι δύσκολο. Όλες οι ομάδες αποτελούσαν την αφρόκρεμα της κάθε χώρας. Η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπες με την Ελβετία, μια εκ των δύο αθλητριών ήταν τότε μέσα στις πρώτες οχτώ του κόσμου. Ο αγώνας ξεκίνησε μουδιασμένα από μας και μέχρι να βρούμε το ρυθμό μας είχαμε ήδη χάσει το πρώτο σετ 6/0. Οι Έλληνες που βρίσκονταν στο κοινό προσπάθησαν να μας ανεβάσουν το ηθικό και το κατάφεραν. Στο δεύτερο σετ ήμασταν πιο ανταγωνιστικές και κάναμε την ανατροπή και μέχρι το 4/4 ο αγώνας φαινόταν αμφίρροπος. Τελικά οι Ελβετίδες και κυρίως το μεγάλο τους όνομα έδειξαν πιο δυνατές και χάσαμε και το δεύτερο σετ 6/4. Δυστυχώς οι αγώνες στο τένις είναι νοκ άουτ , οπότε και αποκλειστήκαμε από τη διοργάνωση.

Η παρουσία αθλητών όπως Nadal, Federer, Djokovic , Williams , Wozniacki και πολλών άλλων δείχνουν το επίπεδο ανταγωνιστικότητας της συγκεκριμένης Ολυμπιάδας. Τελικά το χρυσό μετάλλιο στο μονό ανδρών πήρε ο Nadal και στις γυναίκες η Ρωσίδα Dementieva.