Καπράλος Σπύρος

ΑΤΛΑΝΤΑ 1996

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ
ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Ο Σπύρος Καπράλος, γενν. στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές  στη Γαλλία. Ταυτόχρονα κολυμπούσε σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έπαιζε Πόλο με τα χρώματα του ΟΣΦΠ. Την ιδιότητά του ως Μέλους της ΕΣΟΑ απέκτησε αρχικά; Με τη συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα του Πόλο δυο φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 1980 στη Μόσχα και το 1984 στο Λος Άτζελες. Προηγούμενα είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης. Ακολούθως το 1993 έγινε μέλος της ΕΟΕ και το 1996 ήταν Αρχηγός της Ολυμπιακής Αποστολής στους Αγώνες του Λος Άτζελες. Έτσι απέκτησε και μια δεύτερη ιδιότητα Μέλους της ΕΣΟΑ. Στη συνέχεια αναδείχθηκε αιρετός Πρόεδρος της  Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ένωσης απέκτησε και τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου, όπως και ο εκάστοτε Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επαγγελματικά ακολούθησε κυρίως τον Τραπεζικό κλάδο, διατελέσας εκτός των άλλων Υποδιοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Πρόεδρος της Ασφαλιστικής Εταιρίας Αστήρ κ.λ.π.

Διεθνώς η αναγνώριση ήρθε στο Σπύρο Καπράλο το 2013, όταν ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Α’ Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Επιτροπών των χωρών της Ευρώπης. Οι Αγώνες αυτοί οι οποίοι θα τελεσθούν το πρώτον στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν θα περιλαμβάνουν ένα πλήθος αθλημάτων και θα αφορούν αποκλειστικά τις 49 χώρες της Ευρώπης.