Μανστρανδρέας Μιχάλης

ΛΟΣ ΑΤΖΕΛΕΣ 1984

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΣΤΡΑΝΔΡΕΑΣ
ΕΝΑΣ ΠΡΑΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

Γενν. το 1925 στο Σουέζ και πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής του μεταξύ Αιγύπτου, Λιβύης και Αθηνών, με ένα πλήθος επιχειρήσεων, (κυρίως ξενοδοχειακών),  αλλά και με σταθερό το ενδιαφέρον του για το Βόλεϊ, το Μπάσκετ και το Πινγκ Πονγκ.

Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα αγωνίζετο ή μετείχε σε Συμβούλια Συλλόγων των αθλημάτων που συμπαθούσε. Αυτό και στις 3 χώρες στις οποίες ανέπτυσσε τις δραστηριότητές του. Κυρίως στην Ελλάδα στο Βόλεϊ ανήλθε γρήγορα  βαθμίδα και ιεραρχία έφθασε στη θέση του Προέδρου. Ακολούθως εκπροσώπησε την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όπου έγινε Ταμίας, ενώ επιλέγηκε και για τη θέση του Αρχηγού της Ολυμπιακής Αποστολής στο Λος Άτζελες το 1984, ως εκ τούτου συγκαταλέχθηκε μεταξύ των Olympians, που βέβαια ιδρύθηκε ως Σωματείο στην Ελλάδα το 1987 και διεθνώς το 1993.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1984 υπήρξαν η μεγάλη καμπή των αλλαγών και των αποφάσεων, καθώς από τους Αγώνες αυτούς επετράπη ή καθιερώθηκε ο επαγγελματισμός όλων των Σπορ και των Αθλητών. Κάτι που ανέτρεψε άρδην τις μέχρι τότε τοποθετήσεις.

Εκτός από Αρχηγός στο Λος Άτζελες, ο Μιχάλης Μαστρανδρέας υπήρξε Αρχηγός της Αποστολής των Μεσογειακών Αγώνων το 1983 στην Καζαμπλάνκα, μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Φλόγας, Γενικός Γραμματέας της ΔΕΜΑ και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.