Πανταζή Στεριανή

ΑΘΗΝΑ 2004

Η ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΜΙΛΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΛΕΛΙΑ

Η Άννυ (Στεργιανή) Πανταζή αγωνίσθηκε το 2004 στους Ο.Α των Αθηνών στη Γυμναστική. Το Β’ δεκαήμερο του 2004 έδωσε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο περιοδικό «ΟΚ», όπου αναφέρεται στην ίδια και την μεγαλύτερη αδελφή της Κλέλια. Τα πλέον σημαντικά σημεία των ερωταπαντήσεων έχουν ως εξής:

 • Στους Ο.Α του 2004 επρόκειτο να αγωνιστείτε και οι δυο μαζί. Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός της Κλέλιας σας χώρισε. Πως το αντιμετώπισες:

  «Είχα κοκαλώσει, δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Θυμάμαι και τις δυο μας να κλαίμε, εμένα να μην μπορώ να πάρω τα μάτια μου από πάνω της, μέχρι τη στιγμή που είδα να κλείνει η πόρτα πίσω της. Ήταν σαν να έφευγε ένα κομμάτι της ψυχής μου. Ήταν όνειρό μου να αγωνιστώ μαζί με την αδελφή μου και αισθανόμουν άσχημα που δεν θα ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.»

 • Είχατε ποτέ ανταγωνισμό μεταξύ σας;

  «Δεν θα ξεχάσω το 2004, λίγο πριν πάω στο Ολυμπιακό Χωριό, που μου έκανε δώρο ένα αρκουδάκι και στην κάρτα έγραφε: «Να ξέρεις ότι είμαι η μεγαλύτερή σου θαυμάστρια και ότι είσαι καλύτερη αθλήτρια από εμένα». Μου έδωσε πολλή δύναμη. Αυτό που συνηθίζω να λέω είναι ότι όλα τα κορίτσια θα ήθελαν να την έχουν αδελφή τους. Οι μοναδικοί μας καβγάδες ήταν επειδή ήθελα να παίρνω τα παιχνίδια της. Μόνο για τις κούκλες έχουμε μαλώσει. Ήταν πολύ τακτική, πρόσεχε τις κούκλες της και δεν με άφηνε να πλησιάζω το κουκλόσπιτο της Barbie, γιατί φοβόταν ότι θα της το καταστρέψω. (Γελάει). Είμαι πολύ ευτυχισμένη που έχω αδελφή μου την Κλέλια».

 • Έχετε το ίδιο γούστο στους άντρες;

  «Μάλλον ναι. Δεν υπήρχε κάποιος σύντροφός της που να μην ενέκρινα, όπως και εκείνη τους δικούς μου».

 • Ποια από τις δυο σας πιστεύεις ότι θα παντρευτεί πρώτη;

  «Παρόλο που έχω σχέση εδώ και έξη χρόνια, θεωρώ ότι είμαι μικρή για να παντρευτώ. Η Κλέλια λέει ότι από το δικό μου γάμο θα φάμε πρώτα κουφέτα, αλλά επειδή είναι πολύ αυθόρμητη δεν το αποκλείω καθόλου, αν γνωρίσει κάποιον και τον ερωτευτεί σε ένα χρόνο από τώρα να μας πει: «Παντρεύομαι» (Γελάει)».