Τζομάρας Μάρκος

ΜΕΞΙΚΟ 1968

ΜΑΡΚΟΣ ΤΖΟΥΜΑΡΑΣ
ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΕΝΙΣ

Είχε μια ευρύτερη ανάπτυξη στα Σπορ, αλλά από τα αγαπημένα του Αθλήματα μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων μόνο στο Τραπ του Κυνηγητικού Όπλου. Στα άλλα, όπως ήταν το Σκι, το Τένις, η Κολύμβηση και η Ιστιοπλοΐα, υπήρξε άριστος αθλητής ή παράγων.

Γενν. το 1939 στην Αθήνα όπου τελείωσε το Κολέγιο για να φύγει ακολούθως στην Πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπου σπούδασε Οικονομικά. Το 1968 επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη θητεία του ως Ανθυπίλαρχος στη Βασιλική Φρουρά. Ακολούθως εργάσθηκε για ένα διάστημα στην οικογενειακή επιχείρηση στην Καβάλα πριν επιστρέψει στην Αθήνα ως Διευθυντής της Ασφαλιστικής Εταιρίας «Φοίνιξ».

Το 1968 πρέπει να θεωρείται αγωνιστικά ως η καλύτερη χρονιά του, καθώς μετείχε των Ολυμπιακών Αγώνων του Μέξικο Σίτυ, διακρίθηκε στους Βαλκανικούς Αγώνες στη Σόφια και κατετάγη 8ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τραπ. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μέξικο Σίτυ έλαβαν μέρος 59 σκοπευτές από 34 χώρες. Τότε το Παγκόσμιο Ρεκόρ στο Τραπ ήταν 198/200 του Ιταλού Εννιο Ματταρέλλι. Νικητής αναδείχθηκε ο περίφημος Βρετανός Μπομπ Μπρεθγουέιτ ισοφαρίζοντας το ρεκόρ ενώ ο Μάρκος Τζουμάρας κατετάγη 35ος.

Μετά το πέρας της αγωνιστικής του δράσης διετέλεσε Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Αντιπρόεδρος της ΣΚΟΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Κυνηγετικού Όπλου, Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας της ΕΟΑ (1974 – 84) και Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Φιλάθλου Ιδιότητες τη διετία 1974 – 76.