Μερικές Γενικές Οδηγίες για την Γ. Συνέλευσή μας

ΜΕΡΙΚΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΣ

Τρίτη 10/12
Στον ΝΟΕ

Με χαρακτήρα υπενθύμισης και προτροπής να μην απουσιάσει κανένας Olympian από τη Γενική Συνέλευσή μας, διαβιβάζονται αυτές οι τελευταίες συμπληρωματικές οδηγίες για την 33η Γενική μας Συνέλευση, που θα γίνει την Τρίτη 10/12 στις 6 το απόγευμα στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και στην οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής (σύμφωνα με τις διατάξεις της ΔΟΕ) όσοι έχουν αγωνισθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δηλαδή είναι Olympians.

          Η Γενική Συνέλευση εφέτος περιλαμβάνει και Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι είναι αρκετοί, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, με ένα ευρύτερο σύνολο παλαιών και νέων αθλητών.

          Θα εκλεγούν 21 Μέλη για το Διοικητικό Συμβούλιο και 3 Μέλη για την Ελεγκτική Επιτροπή. Για να έχει δικαίωμα ένας Olympian να ψηφίσει πρέπει απαραίτητα να είναι ταμειακά τακτοποιημένος. Τα ψηφοδέλτια θα αναφέρουν πόσοι σταυροί προτίμησης επιτρέπονται.

          Σε όλους όσους θα έρθουν να μετάσχουν των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, όπως κάθε χρόνο και ενόψει των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, θα προσφερθεί ένα αναμνηστικό. Μάλιστα επειδή το 2020 είναι Ολυμπιακό Έτος, αυτή τη φορά θα είναι ένα μικρό Tablet (με το σήμα των Olympians), με το οποίο ειδικά θα μπορούν να παρακολουθήσουν το Official Application της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με την ονομασία «Olympics», που παρουσιάζει πλήρως και λεπτομερώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα το 2020 καλύπτει όχι μόνο τους Αγώνες του Τόκιο, αλλά και τους Χειμερινούς των Νέων που θα γίνουν στη Λωζάνη με την έναρξη του νέου έτους.

          Με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης επαναλαμβάνεται η παράκληση για μια φωτογραφία προσώπου κατάλληλη για σκίτσο από τον καλλιτέχνη Γιώργο Ψαρρόπουλο. Πρέπει να είναι η φωτό ασπρόμαυρη, διαστάσεων τουλάχιστον 10Χ10 με κλειστό το στόμα. Όσοι δεν έχουν στείλει μέχρι στιγμής μπορούν να την φέρουν στον Ναυτικό Όμιλο. Τα σκίτσα, όπως ήδη έχει αναφερθεί θα αναρτηθούν στην έκθεση των Olympians – με την ευκαιρία του Ολυμπιακού έτους 2020 – που θα γίνει Παππαρηγοπούλου 7 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

          ΙΣΤΟΡΙΑ και ΣΤΟΙΧΕΙΑ

          Οι Έλληνες Olympians, από το 1896 μέχρι τους ΧΟΑ του 2018 είναι 1.623. Σήμερα εν ζωή βρίσκονται 889 από τους οποίους 349 είναι γυναίκες.

          Η Ένωση των Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες (ΕΣΟΑ) ιδρύθηκε το 1987 με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής Γεωργίου Βήχου, από 65 Olympians. Η ΕΣΟΑ μαζί με τον αντίστοιχο Σύλλογο της Ολλανδίας, αποτελούσαν τότε παγκόσμια τα 2 μόνα Σωματεία Αθλητών Ολυμπιακών Αγώνων.

          Η ΔΟΕ αποδέχθηκε την σκοπιμότητα και την χρησιμότητα της ίδρυσης Εθνικών Σωματείων Olympians, σύμφωνα με τις αρχές του Πνεύματος του Πιέρ ντε Κουμπερτέν και ίδρυσε το 1993 την World Olympians Association. Σήμερα υπάρχουν 140 Εθνικές Ενώσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αποτελούν τους Εθνικές φορείς κάθε χώρας υπαγόμενους στην CON και στην IOC.

Για την ΕΣΟΑ
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ OLY
(Ιδρυτικό Μέλος)