Ο Δημήτρης Κουγεβετόπουλος αιφνίδια μας αποχαιρέτησε

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΓΕΒΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ

Ο αγαπημένος μας
Υδατοσφαιριστής

          Αιφνίδια το βράδυ του Σαββάτου 11/5 προς την Κυριακή 12/5 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ο φίλος, συναθλητής και Ταμίας της Ένωσης των Olympians, εδώ και πολλά χρόνια, Δημήτρης Κουγεβετόπουλος.

          Ο εκλιπών Χημικός – Μηχανικός του ΕΜΠ Αθηνών, είχε μετάσχει 2 φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Πόλο, το 1968 και το 1972 στο Μεξικό και το Μόναχο.

          Μετά την αποχώρηση από την ενεργό δράση,  δεν απομακρύνθηκε ούτε από τον σύλλογό του, τον Εθνικό, αλλά ούτε και από την Εθνική Ομάδα της οποίας ήταν προπονητής των Εφήβων και με την οποία κατάκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο στο 1995 στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη γαλλική Δουνκέρκη.

          Με τον Εθνικό Πειραιώς είχε κατακτήσει αμέτρητους τίτλους, ενώ το 1980 συμμετείχε και στο Final – 4 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ OLYMPIANS

          Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΟΑ, επίσημου φορέα των Ελλήνων Olympians στο άγγελμα του θλιβερού συμβάντος, συνελθών εκτάκτως αποφάσισε τα εξής:

  • Να διαβιβάσει στην οικογένεια του θανόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.
  • Να παρακολουθήσει σύσσωμο την εξώδιο ακολουθία.
  • Να κατατεθεί ένα σημαντικό ποσό, αντί στεφάνου, σε Ίδρυμα με κοινωνικούς σκοπούς.
  • Εκπρόσωπός του να αποχαιρετήσει τον εκλιπόντα.
  • Να δημοσιευθεί το παρόν στα ΜΜΕ όπως και στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.
  • Να αναρτηθεί φωτογραφία του στα Γραφεία της ΕΣΟΑ.

Αθήνα 13 Μαΐου 2019

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ OLY                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ OLY

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει στον κόσμο τού Εθνικού και της Ελληνικής υδατοσφαίρισης η είδηση τής αιφνίδιας απώλειας του αγαπημένου μας Δημήτρη Κουγεβετόπουλου.  Τα λόγια δεν έχουν θέση αυτή την ώρα καθώς  το σοκ είναι μεγάλο.

Ο Δημήτρης,  χημικός μηχανικός στο επάγγελμα,  υπήρξε διεθνής υδατοσφαιριστής και κύριο μέλος της σπουδαίας πρωταθλήτριας ομάδας του Εθνικού του παρελθόντος,  με πάμπολλους εγχώριους τίτλους, Ολυμπιακές  και ευρωπαϊκές συμμετοχές, καθώς και προπονητής αργότερα στο άθλημα που λάτρεψε και προσέφερε. Μέχρι και αυτή την ώρα,  ήταν πάντα δίπλα στην ομάδα, δίνοντας όποια βοήθεια μπορούσε αλλά κυρίως ήταν πάντα εκεί με την ζωντανή του παρουσία στην κερκίδα.

Ο  Δημήτρης θα συνεχίσει να είναι πάντα δίπλα μας, νοερά πλέον, αλλά με την θύμησή του να μας δυναμώνει και να μας δείχνει το μέλλον μέσα από την σπουδαία ιστορία μας.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η εξώδιος ακολουθία, όπως ανακοινώθηκε από τους οικείους του, θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαΐου  στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη.

Εκ της ΕΣΟΑ