O Olympian Χαρ. Παπαϊωάννου Πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ.

Κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Γ.Σ. και τις Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου Πρόεδρος εξελέγη ο Χάρης Παπαϊωάννου, Olympian του judo στις διοργανώσεις 1996 και 2004. Μάλιστα κατά την πρώτη συμμετοχή του στην Ατλάντα κατέλαβε την 7η θέση στα βαρέα βάρη, μεταξύ 34 Τζουντόκα που μετείχαν.

Αποτελεί μεγίστη επιτυχία για τον Πανελλήνιο Γ.Σ. αλλά και τον Αθλητισμό το γεγονός ότι ένας επί σειρά ετών Πρωταθλητής και Olympian αναλαμβάνει αυτό το πόστο ενός ιστορικού Συλλόγου, ο οποίος πασχίζει να βγει από την κρίση του.

Όπως κατά το παρελθόν ο Παναθηναϊκός Α.Ο. είχε τον Απόστολο Νικολαϊδη, ο Πανιώνιος τον Δημήτρη Καραμπάτη, ο Εθνικός Γ.Σ. τον Βαγγέλη Μοιρόπουλο, τον Κάρολο Παπούλια και τον Αντώνη Κουνάδη ή σήμερα την Ελένη Αυλωνίτου, οι Σύλλογοι που αποτελούν θεσμούς για τη χώρα, πρέπει να έχουν ηγέτες που να προέρχονται από τα σπλάχνα τους και να έχουν θητεύσει από έφηβοι στις τάξεις τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια από τις πρώτες ενέργειες του νέου Δ.Σ. του Πανελληνίου υπήρξε η απόφαση του να καλύπτει στο Γυμναστήριο του όλες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ), την αρχή να έχει γίνει ήδη την Κυριακή 30/4/2017 με τους αγώνες στη μνήμη Αντώνη Τρίτση – Στέλιου Αγγλούπα – Γιώργου Τσακανίκα – Γιώργου Μπαμπανιώτη.

Την εισήγηση στο θέμα αυτό προς το Δ.Σ. του Πανελληνίου έκανε , το μέλος του και παλαιός πρωταθλητής Δεκάθλου Βασίλης Ανδρεάδης. Σχετικά, στους Αγώνες Μνήμης έγινε και κάτι ενδιαφέρον.

Ο Olympian και Χρυσός νικητής στα 100μ. (με 10.8) των Α’ Μεσογειακών Αγώνων 1951, Στέφανος Πετράκης που γεννήθηκε στις 27/12/1924 και αγωνίζεται ασταμάτητα από το 1947, μετείχε στη σφαιροβολία και ισοφάρισε το Ελληνικό Ρεκόρ Αγωνιστικής Μακροβιότητας που είναι η ηλικία των 92 ετών του Χρήστου Βαρτζάκη (1911-2008). Ευχόμαστε να το βελτιώσει πολλές φορές.

Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων αναφορικά με το νέο Πρόεδρο του Πανελληνίου Γ.Σ. σας μεταφέρουμε το βιογραφικό του από το πρόσφατα εκδοθέν βιβλίο της ΕΣΟΑ, με τίτλο «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» και το καταγράφει στη σελίδα 754

 

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Τζούντο – +95 και +100κ.

Ο μόνος από τους «Τζουντόκα» της Μητροπολιτικής Ελλάδας, ο οποίος στους Ολυμπιακούς του 2004 είχε Ολυμπιακή αγωνιστική πείρα. Ακόμη και ο Ηλίας Ηλιάδης, ο φορτωμένος με Μετάλλια μετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών. Ο Παπαϊωάννου με το αξιοσημείωτο βάρος των 140 κιλών είχε αγωνισθεί και το 1996 στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα, όπου είχε καταταγεί 7ος (με ισοβαθμία) μεταξύ 34 αθλητών. Γενν. στην Αθήνα το 1971 αγωνιζόταν με τα χρώματα του ΠΓΣ και προπονητή του είχε τον Θανάση Καπάρο. Το 2002 και 2003 αγωνίσθηκε με επιτυχία σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό και αποφάσισε μετά το πέρας των σπουδών του στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών να δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του το 2004. Στην Αθήνα ένα «μπάι» και μια νίκη δεν τον βοήθησαν για κάτι ανάλογο με το 1996. Βέβαια, η μια ήττα ήταν αναπόφευκτη από τον φοβερό Χρυσό Ολυμπιονίκη Κέιχι Σουζούκι (Ιαπωνία) επίσης και παγκόσμιο πρωταθλητή. Η άλλη από τον Γερμανό Ανδρέα Τέλζερ που πήρε την 7η θέση.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ