Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ στο Α Forum της ΔΟΕ στη Μόσχα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΤΟΜΑΣ ΜΠΑΧ ΣΤΟ Α’ FORUM ΤΗΣ ΔΟΕ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 20 – 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ 143 ΧΩΡΩΝ

Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Δρ Τόμας Μπαχ, ενημέρωσε την WOA ότι καθώς προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συγκέντρωση των Olympians στο Α’ FORUM της Μόσχας, θα παραστεί και ο ίδιος.
Είναι φανερό ότι η Ολυμπιακή Οικογένεια αποβλέπει με μεγάλο ενδιαφέρον στα αποτελέσματα τα οποία θα προκύψουν από την Ολυμπιακή αυτή σύγκλιση 143 Χωρών – Μελών της World Olympians Association.
Αντιπροσωπευτικές, της αξιολόγησης και των θέσεων, των πρωταγωνιστών της προσπάθειας αυτής, είναι και οι δηλώσεις στις οποίες προέβησαν.

Ο Πρόεδρος της IOC Τόμας Μπαχ ανέφερε:

Οι Olympians αποτελούν την καρδιά του Ολυμπιακού Κινήματος. Τριάντα – οκτώ Μέλη της ΔΟΕ έχουν μετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είκοσι – οκτώ έχουν κατακτήσεις και Μετάλλιο.
Ο ήδη συνταχθής Ολυμπιακός προγραμματισμός των προσεχών ετών θεωρεί την εμπλοκή των Olympians, σε αυτόν, ως κορυφαία προτεραιότητα και το Α’ Παγκόσμιο Forum αποτελεί μέρος της ατζέντας αυτής. Είναι η παρούσα συγκέντρωση μια μοναδική ευκαιρία παλαιών και νέων Olympians, των Θερινών και Χειμερινών Αγώνων, να συμβάλλουν, με την παρουσία και τις αποφάσεις τους, στο μέλλον των Αγώνων. Ανυπομονώ να δω αυτό το Forum να προσφέρει μεγίστη συνεισφορά στην Ολυμπιακή Οικογένεια.

Ο Πρόεδρος της WOA Ζοέλ Μπουζού:

Είμεθα ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Τόμας Μπαχ θα είναι μαζί μας στο εναρκτήριο World Olympians Forum. Το ιστορικό γεγονός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία επαφής των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, με τους ανθρώπους κλειδιά της Ολυμπιακής Κοινωνίας, σε μια προσπάθεια προώθησης των βασικών αξιών του Ολυμπισμού. Αυτό θα γίνει μετά από συζήτηση για τα σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι Olympians σε όλο τον κόσμο.
Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη ΔΟΕ, τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Ρωσικό Υπουργείο Αθλητισμού. Είμαι βέβαιος ότι το World Olympians Forum θα είναι μια υπέροχη γιορτή του Ολυμπισμού και θα βοηθήσει ουσιαστικά τους Olympians, ως προς τη θέση τους στην κοινωνία.

Ο Πρόεδρος της ΡΟΕ Αλεξάντερ Ζούκωφ:

Το World Olympians Forum αποτελεί θαυμάσια ευκαιρία επαφής, των υψηλού «προφίλ» Μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας με το ρωσικό αθλητικό κίνημα, ώστε να συζητηθούν από κοινού και να καλυφθούν θέματα ουσίας για την ευρύτερη αθλητική κοινωνία.
Ευχαρίστως φιλοξενούμε το πρώτο Παγκόσμιο Forum των Olympians και καλωσορίζουμε τη ΔΟΕ και το Ολυμπιακό Κίνημα στη Ρωσία, μετά την τεράστια επιτυχία των ΧΟΑ στο Σότσι το 2014. Ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με την WOA, που μας παρουσιάζει μια πλατφόρμα για βαθειά συζήτηση σε σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι Olympians σε όλο τον κόσμο.

Εκ της ΕΣΟΑ
Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2015