Ο στρατός μέγας συμπαραστάτης στην Αγωνιστική Σκοποβολή μας

Στην ηγεσία του Στρατού και του ΓΕΣ η Ελληνική Αγωνιστική Σκοποβολή έχει βρει τον συμπαραστάτη της, όσον αφορά την ανάπτυξη, αλλά και την ποιοτική της άνοδο.

Με την υλοποίηση της Υπουργικής Απόφασης του 2012 και τη συμπληρωματική διάταξη του 2016, όλα τα Πεδία Βολής στη χώρα, βρίσκονται στη διάθεση των τοπικών Σωματείων έναντι μιας εντελώς τυπικής περιοδικής εκμίσθωσης. Εκεί μπορούν να προπονούνται οι πολίτες – σκοπευτές, υπό την εποπτεία του ΓΕΣ.

Υπολογίζονται σε αρκετές δεκάδες τα Σωματεία και εκατοντάδες οι Σκοπευτές οι οποίοι έχουν έτσι τη δυνατότητα να αθλούνται στη Σκοποβολή. Στα πλαίσια αυτά ο Σύλλογος «Άθλος» το 2012 αιτήθηκε την ενοικίαση του Σκοπευτηρίου Χαϊδαρίου (πρώην ΚΕΒΟΠ) ενώ το 2012 – 13 το ΓΕΣ κατασκεύασε το Κλειστό Ολυμπιακών προϋποθέσεων Σκοπευτήριο στο Γουδή και έδωσε έτσι την ευκαιρία στον «Άθλος» το 2015 να συνδράμει στην προσπάθεια για την αγωνιστική εξυπηρέτηση των Σκοπευτών της Πρωτεύουσας, μετά από σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για την ενοικίαση και την υποχρέωση βελτίωσης και συντήρησης των κτιριακών εγκαταστάσεων και του περιβάλλοντα χώρου.

Ο Σύλλογος «Άθλος» δημιουργήθηκε το 1985 από τον παλαιό Σκοπευτή Πέτρο Καλκατζάκο, ο οποίος στο διάστημα 1975 – 85 αγωνιζόταν στην τότε πρωταθλήτρια ομάδα του Παναθηναϊκού.

Σήμερα το Κλειστό Σκοπευτήριο στο Γουδή με 8 θυρίδες που μπορούν να αυξηθούν σε 11 ή 12 διατίθεται χειμώνα – καλοκαίρι για άσκηση, καθώς παρέχει απόλυτη ηχομόνωση, εξαερισμό, κλιματισμό, κυρίως δε ασφάλεια σε αγωνιζόμενους και μη. Με τους τελευταίους να έχουν και το εντευκτήριό τους.

Υπολογίζεται ότι 80 – 100 άτομα κάθε εβδομάδα ασκούνται στα διαμετρήματα 0,22 – 45, ενώ βεβαίως παρέχεται η δυνατότητα και στα Ολυμπιακών προδιαγραφών αεροβόλα (Πιστόλια – Τυφέκια) όλων των κατηγοριών να ασκούνται.