Ο ύστατος αποχαιρετισμός στον Δημ. Κουγεβετόπουλο

Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, του Προέδρου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δεκάδων συναθλητών του υδατοσφαιριστών και εκατοντάδων συναδέλφων του, παλαιών συμφοιτητών στο Πολυτεχνείο και φίλων, τελέσθηκε στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη, η εξόδιος ακολουθία του αιφνίδια θανόντος του παλαιού Πρωταθλητού Πόλο, Δημήτρη Κουγεβετόπουλου.

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησε με θερμά λόγια ο εκ των Αντιπροέδρων των Ελλήνων Olympians Γιάννης Παληός, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα, το έργο, την διοικητική προσφορά, αλλά και το υψηλό αγωνιστικό ήθος του Δημήτρη Κουγεβετόπουλου.

Ακολούθως ο συναθλητής του στην Εθνική Πόλο, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972 Γιάννης Καραλόγος, με πολύ συγκίνηση μίλησε για τον άνθρωπο και φίλο, μάλιστα απήγγειλε και το παρακάτω μικρό ποίημα, μια έκφραση ψυχής από τη θλίψη της στιγμής.

Ήσουν καλός
Ήσουν χρυσός
Κι’ είχες τις χάρες
όλες
Όλα τα χάδια
Τ’ αγοριού
Του κήπου όλες
Τις βιόλες
Το πόδι σου αλαφροπάτητο
Σαν τρυφερούλι ελάφι
Πάταγες στο κατώφλι μας
Κι’ έλαμπες σαν χρυσάφι

Η τελευταία ομιλία ήταν αυτή της Μάρθας, συζύγου του Δημήτρη Κουγεβετόπουλου, που με έντονο συγκινησιακό φόρτο τον κάλυψε με ζεστά λόγια και ύστατο εναγκαλισμό.

Εκ της ΕΣΟΑ