Ολυμπιακή Πρόσκληση της Α. Αγραφιώτη «OLY»

H καθηγήτρια Φ.Α. Άννα Αγραφιώτη OLY, με τη συμμετοχή της στην Ιστιοπλοΐα των ΟΑ 2012 στο Λονδίνο, την Τετάρτη 17/10/2018 ανήρτησε το παρακάτω κείμενο στην ιστοσελίδα της:

«Εδώ και μέρες σκέφτομαι όσα είναι γραμμένα πάνω στο certification που έχει εκδώσει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για όσους έχουν συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο ακολουθώ όσα είναι γραμμένα εκεί και κατά πόσο αφήνομαι στις καταστάσεις και στον εγωικό τρόπο σκέψης…

Σήμερα το πρωί ανοίγοντας το fb έπεσα πάνω σε μια πιστοποίηση ενός άλλου Olympian και διάβασα ξανά καθαρά «Ζώντας και προωθώντας τις Ολυμπιακές αξίες…».

Και κατάλαβα ότι αυτό είναι το μήνυμα για εμένα! Κατάλαβα ότι όλοι εμείς που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας και να συμμετάσχουμε στην υπέρτατη αθλητική διοργάνωση όλων των εποχών, φέρουμε μια βαθιά ευθύνη, εάν την επιλέξουμε φυσικά…
Να επανεντάξουμε στο άθλημα αλλά και στην ζωή μας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη!
Είμαστε υπεύθυνοι όταν συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο, όταν δεν γινόμαστε τα παραδείγματα της θέλησης και της πράξης, όταν δεν ζούμε με ομόνοια και δεν επικοινωνούμε με ευγενή άμιλλα. Σε έναν κόσμο φθοράς καλώ όλους τους Ολύμπιανς να κάνουμε την διαφορά!»