Παρουσία Σπύρου Καπράλου η πίτα των «Olympians»

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΠΡΑΛΟΥ Η ΠΙΤΑ ΤΩΝ «OLYMPIANS»

Τη Δευτέρα στο ΝΟΕ

 

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θα κόψει παραδοσιακά την Πίτα της.

Στις 7 το απόγευμα, στον Ιστορικό Σύλλογο, που καλλιεργεί από το 1933 την Ιστιοπλοΐα με σεβασμό και υψηλό επίπεδο, οι Έλληνες Olympians θα συγκεντρωθούν για την ετήσια γιορτή τους.

Στην εκδήλωση ενημέρωσε ότι θα είναι παρών και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος. Όχι μόνο με την ιδιότητά του αυτή, αλλά και ως μετασχών δυο φορές στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Ομάδα Πόλο. Ατυχώς ο Πρόεδρος της ΕΣΟΑ και Αντιπρόεδρος της ISAF Γεώργιος Ανδρεάδης θα απουσιάζει στις ΗΠΑ, αλλά παρόντες θα είναι οι 3 Αντιπρόεδροι Γεώργιος Ζαΐμης, Γιάννης Παληός και Γεώργιος Μαρσέλλος. Επίσης, όπως μας ενημέρωσαν στο εξωτερικό θα βρίσκονται για αγωνιστικούς λόγους ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κλειστού Στίβου Κώστας Φιλιππίδης και ο προπονητής του Δημήτρης Κυτέας, ενώ για επαγγελματικούς λόγους ο Olympian Πέτρος Παππάς.

Αντίθετα είμεθα βέβαιοι ότι κοντά μας, όπως πάντα θα είναι ο Παγκόσμια πρώτος σε Ολυμπιακά Μετάλλια Πύρρος Δήμας και πιθανότατα τα 3 νεοεκλεγέντα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Ο Γιώργος Μαυρωτάς με το ρεκόρ των 5 συμμετοχών, η Ελένη Αυλωνίτου που κολύμπησε στο Μόναχο στα 14 χρόνια της και η Βούλα Αντωνάκου, η οποία κατέκτησε την 8η θέση στο Πόλο το 2008. Όλοι του Υγρού Στίβου. Φυσικά στο Κοινοβούλιο επανεξελέγη και ο παλαιός στην πολιτική κονίστρα Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος όμως είναι μόνιμα εγκατεστημένος μακριά από την Αθήνα, όπως ένας μεγάλος αριθμός από τα 579 ενεργά Μέλη μας.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση πέρα από τον τυχερό που θα κερδίσει το φλουρί και ένα ειδικό δώρο, θα υπάρχει για όλους τους παρόντες και το αναμνηστικό της χρονιάς.

Στο «cocktail» που θα ακολουθήσει, παλαιά και νέα Μέλη θα έχουν την ευκαιρία ανανέωσης της επαφής των. Ακόμη θα μπορέσουν να ανταλλάξουν γνώμες πάνω στα επίμαχα θέματα του Αθλητισμού και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους. Οι Olympians αποτελούν την πεμπτουσία και τον επίσημο φορέα του Ολυμπιακού Κινήματος. Ως σύνολο είναι μια δύναμη η οποία πρέπει να σέβεται, να μετέχει και να στηρίζει τις αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, τις οποίες με τόση επιτυχία υπηρέτησε. Αυτή η δύναμη, που προέρχεται από ανθρώπους πλήρως αφιερωμένους στο Σπορ, δεν πρέπει να αφήνεται και σταδιακά στη σκιά.

Με Ολυμπιακούς Χαιρετισμούς
Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ