Οι σημαντικές αποφάσεις των Ελλήνων «Οlympians»

Σημαντικές αποφάσεις έλαβαν οι Έλληνες Olympians, Μέλη της Ένωσης των Μετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά την πρόσφατη Γενική τους Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, υπό την προεδρία του Προέδρου της ΕΣΟΑ κ. Γεωργίου Ανδρεάδη και παρουσία όλων των αθλημάτων.

Στη Γενική Συνέλευση που ήταν τακτική και ετήσια, κατ’ αρχήν διαβιβάσθηκε χαιρετισμός του Προέδρου της ΕΟΕ και επιτίμου Προέδρου της ΕΣΟΑ κ. Σπύρου Καπράλου, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των προσφάτως εκλιπόντων παλαιών μελών του Δ.Σ Κωνσταντίνου Λινοξυλάκη και Ιωάννη Χατζησαράντου.

Ένα εκ των βασικών θεμάτων, με τα οποία ασχολήθηκε η Γενική Συνέλευση, ήταν το Νομοσχέδιο του Αθλητικού Νόμου, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανό και τους επιτελείς του.

Ο εκ των Αντιπροέδρων της ΕΣΟΑ και έγκριτος νομικός κ. Γιάννης Παληός, κατέθεσε γραπτώς αλλά και ανέλυσε προφορικά τις προτάσεις του, οι οποίες και πρέπει να τύχουν ιδιαίτερης προσοχής από τους συντάκτες του Υπουργείου, καθώς αποτελούν πλέον, μετά την έγκρισή τους από τη Γενική Συνέλευση, επίσημες προτάσεις της ολότητας των Αθλητών.

Συμπέρασμα της διαδικασίας μελέτης του Νομοσχεδίου είναι ότι η αξιολόγηση της δομής κάθε Αθλήματος διαφέρει των άλλων. Επίσης ότι δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν γεγονότα τα οποία απαιτούν σύνεση και αποφάσεις μέσα από την αγωνιστική εμπειρία, αλλά και το πλήθος των γνώσεων όσων σταθερά παρακολουθούν τις εξελίξεις των τεκταινομένων.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ