«Το Σπίτι του Αθλητή» στο Ρίο θα είναι στο «Clube De Regatas»

Ορίστηκε ήδη ο χώρος όπου θα λειτουργήσει «Το Σπίτι του Αθλητού» στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2016 στη Βραζιλία.

Οι ΧΧΧΙ Αγώνες, οι οποίοι θα τελεσθούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο, τον επόμενο χρόνο, θα φιλοξενήσουν το «Olympian Reunion Centre», όπως είναι ο επίσημος τίτλος της Λέσχης των Αθλητών στο «Clube de Regatas do Flamengo» που είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος. Βρίσκεται στην καρδιά του Ρίο, στη σκιά του λόφου όπου το μεγάλο άγαλμα του Χριστού, το παραδοσιακό έμβλημα της πόλης. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η παραλία «Rodrigo de Freiras» όπου θα διεξαχθούν οι Αγώνες Κωπηλασίας του Ολυμπιακού Προγράμματος.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι το 2004 κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών «Το Σπίτι του Αθλητού» είχε ευγενικά φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, παρά τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και το είχαν επισκεφθεί περισσότεροι από 10.000 Αθλητές και συγγενείς τους, αριθμός που αποτελούσε ρεκόρ.

Επίσης το 2012 στους πλέον πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο, η ΕΣΟΑ είχε παρουσιάσει μια έκθεση Ολυμπιακών Αναμνηστικών Μεταλλίων, Γραμματοσήμων κ.λ.π. την οποία είχε επιμεληθεί ο Διονύσης Λιβέρης και είχε οικονομικά συμβάλει για την πραγματοποίησή της το έτερο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Το 2016 στο Ρίο αναμένεται να επισκεφθούν το «Σπίτι του Αθλητού» περισσότερο από 15.000 Αθλητές και οι συνοδοί των, καθώς τώρα στην World Olympians Association είναι εγγεγραμμένες 142 Εθνικές Ενώσεις με 100.000 περίπου Olympians. Βεβαίως οι Αθλητές οι οποίοι θα μετάσχουν στους Αγώνες – με τους σκληρούς περιορισμούς που ισχύουν – δεν αναμένεται να υπερβούν τους 12.000.

Η Ελληνική Αποστολή, της οποίας Αρχηγός θα είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, αναμένεται να είναι αρκετά μικρότερη των 104 Αθλητών των Ολυμπιακών του Λονδίνου, αλλά ελπίζουμε να έχει – παρά τις δυσμενείς συγκυρίες – περισσότερα και ισχυρότερα στοιχεία.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ