Το video πιστοποιεί Χρυσός ο Γιαννιώτης

Με στοιχεία αναμφισβήτητα

Η επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη έτσι όπως εξελίχθηκε έδειξε την αδυναμία του συστήματος τερματισμού και των διατάξεων στον κανονισμό σειράς άφιξης του νεότατου αγωνίσματος.

Ο κολυμβητικός Μαραθώνιος που τελέσθηκε μόλις για δεύτερη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναγκάzει τη FINA να καθιερώσει νέο κανονισμό τερματισμού καθώς φανερά πάσχει και δημιουργεί καταστάσεις ανεπίτρεπτες για Ολυμπιακούς Αγώνες.

To Video δείχνει και τον διαπίστωσαν εκατομμύρια φίλαθλοι «ιδίοις όμμασι», ότι πρώτα πέρασε το κεφάλι του Γιαννιώτη, μετά οι ώμοι του και ακολούθως χτύπησε το χέρι του Ολλανδού στην υπερυψωμένη ταμπέλα, εν συνεχεία δε ακολούθησε το χέρι του Γιαννιώτη.

Φυσικά με το γράμμα του νόμου ο Γιαννιώτης είναι δεύτερος αλλά γιατί τότε οι κριτές του έδωσαν ίδιο χρόνο; Σε καμία περίπτωση είχαν τον αυτό χρόνο!

Γιαννιώτης Ασημένιο Μετάλλιο Ρίο 2016Όμως προέβησαν στην παραπάνω ενέργεια για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Οι κριτές έτσι απλά προσπάθησαν να μπαλώσουν τα πράγματα και να καλύψουν ένα οργανωτικός λάθος.

Στους κλασικούς κολυμβητικούς αγώνες πισίνας μετράει η χεριά. Αλλά αυτό γίνεται για να μην χτυπήσει το κεφάλι του κολυμβητή. Εδώ όμως τα πράγματα διαφέρουν.

Στον Μαραθώνιο, ο κολυμβητής περνάει, δεν αντιμετωπίζει τοίχο. Επομένως πρέπει να ισχύει το πέρασμα του Μαραθωνίου. Όπως ακριβώς και στα ενδιάμεσα κολυμβητικά περάσματα.

Η κατάταξη με βάση το ηλεκτρονικό πέρασμα είναι πανεύκολη στην εποχή μας.

Όταν η Σκοποβολή απέκτησε νέους κανονισμούς μέτρησης, κατάταξης και παρουσίασης του αγωνίσματος, προς χάριν του θεάματος, αυτός  ο εκσυγχρονισμός πρέπει να ισχύσει και στην Κολυμβητικό Μαραθώνιο για να μην ξανα-μανα-υπάρξει διάσταση επίσημων αποτελεσμάτων και πραγματικότητας.

Εάν οι κριτές με την απόφαση τους προσπάθησαν να καλύψουν το οργανωτικό λάθος αυτό δεν πρέπει να συνεχισθεί και στην Ιαπωνική θάλασσα το 2020.

Η μεγαλοσύνη του Σπύρου Γιαννιώτη-που έφθασε σε όρια ιεραποστολικής θυσίας-ήταν αυτή που ουσιαστικά απέσυρε την προσφυγή – ένσταση κατά του παράλογου αποτελέσματος.

Είναι αστείο τελικά να στυλώνουμε τα πόδια στην τυπικότητα ενός λάθους για να μην ομολογήσουμε ότι και ο Πάπας μπορεί να κάνει λάθος.

Το σωστό θα ήταν, αφού υποχώρησαν κα τους έδωσαν τον ίδιο χρόνο, να τους έδιναν και το ίδιο Μετάλλιο. Στηρίχθηκαν στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει πολλά και αποδέχεται ίδιο χρόνο, ενώ όσοι καταλαβαίνουν θα αναγνωρίσουν πως θα ήταν δίκαιη μία άλλη μέση λύση. Και δεν μπορούσε να υπάρξει άλλη λύση – για να μην γκρινιάζουν οι δυνατοί διεθνώς Ολλανδοί – παρά δύο Χρυσά Μετάλλια

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΕΡΗΣ